Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: Στην 4η θέση τερμάτισαν τα κορίτσια του διπλού σκιφ


Στην 4η θέση τερμάτισαν τελικά τα κορίτσια του διπλού σκιφ Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, μένοντας δυστυχώς εκτός μεταλλίων.

Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από την εκκίνηση μακρυά από τις αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 4η θέση, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για ένα μετάλλιο.

Οι δύο Ελληνίδες, έστω και στην πρώτη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ήταν φαβορί για το βάθρο, ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο. Οι άνεμοι όμως που έπνεαν στη Lagoa Rodrigo de Freitas επηρέασαν το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ, όπως είχε συμβεί λίγο νωρίτερα με τον απρόσμενο αποκλεισμό της βαριάς τετρακώπου ανδρών (Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου, Αγγελόπουλος) από τον τελικό.

Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη προσωπική νίκη για τις δύο αθλήτριες, που έγιναν ζευγάρι μόλις πριν από ένα χρόνο,αλλά κατάφεραν να φτάσουν σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα, είναι  μόλις το τρίτο γυναικείο πλήρωμα της Ελλάδας, που καταφέρνει να φτάσει στον τελικό.

Ο πρώτες που το κατόρθωσαν είναι οι Μπισκιτζή και Τσιάβου το 2008 στο Πεκίνο, που κατέλαβαν την 6η θέση.Το 2012 στο Λονδίνο, οι Γιαζιτζίδου και Τσιάβου είχαν κάνει υπερήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η κατάταξη, στο διπλό σκιφ γυναικών στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κωπηλασίας του Ρίο ντε Τζανέιρο 2016, έχει ως εξής:
1. Πολωνία Φούλατσικ-Κοζλόφσκα/Ναταλία Μάντατζ χρυσό 7:40.10
2. Μεγάλη Βρετανία Βικτόρια Θόρνλι/Κάθριν Γκρέιντζερ ασημένιο 7:41.05
3. Λιθουανία Ντονάτα Βισταρτάιτε/Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε χάλκινο 7:43.76
4. ΕΛΛΑΔΑ Κατερίνα Νικολαϊδου/Σοφία Ασουμανάκη 7:48.62
5. Γαλλία Ελέν Λεφέμπρβ/Ελοντί Ραβέρα Σκαραμοτσίνο 7:52.03
6. ΗΠΑ Μέγκαν Ο΄Λίρι/Έλεν Τόμεκ 8:06.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom