Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αλήθειες και μύθοι για τις γερμανικές αποζημιώσεις - οι περίεργες θέσεις του Γ. Στεφανάκη - το σκάνδαλο Max Merten κι ο ρόλος του "Εθνάρχη" (βίντεο)


Χθες (Σάββατο 22/3/14) το πρωί ο Σπύρος Μάλλης στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο με Δράση" του ΣΚΑΙ  είχε καλεσμένους τον καθηγητή Γ. Κατρούγκαλο και τον δικηγόρο Γ. Στεφανάκη με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Στεφανάκης  ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί των αξιώσεών της όσον  αφορά τις γερμανικές οφειλές με νόμο του 1944,τον οποίο μάλιστα πρότεινε η Αριστερά και τόνισε ότι δεν πρέπει να τις διεκδικήσουμε για να μην χαλάσουμε τις σχέσεις μας με την Γερμανία και την Ε.Ε.

Στήριξε δε το όλο του επιχείρημα για την μη διεκδίκηση των οφειλών στο ότι δεν μπορεί να δεχθεί ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις ήταν προδοτικές,όπως επίσης ότι δεν μπορεί ενώ σου χρωστάνε να δανείζεσαι κι όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής να απαιτείς συμψηφισμό.

Ο κύριος Κατρούγκαλος επανειλημμένα προσπαθούσε να του εξηγήσει με βάσει τη διεθνή νομοθεσία και τις συνθήκες αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα κι επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Ο Γεώργιος Κ. Στεφανάκης γεννήθηκε το 1945. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αποφοίτησε με άριστα το 1968. Δικηγόρος Αθηνών διορίσθηκε το 1971 πρωτεύοντας στις σχετικές εξετάσεις. Δημοσίευσε νομικά μελετήματα σε όλους τους κλάδους του δικαίου. Χειρίσθηκε υποθέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, υποθέσεις με πολιτικές απηχήσεις, όπως και εφαρμογής Ευρωπαϊκού Δικαίου. Είναι νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ,του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.

Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. ΔΣΑ 1984 και 1990. Είναι πρόεδρος του Ιδρύματος «Μελέτης Ιστορίας Ελ. Βενιζέλου», διοικητικός σύμβουλος της «Λέσχης Φιλελευθέρων», της «Αθηναϊκής Λέσχης», αντιπρόεδρος της «Εταιρείας Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας» (Ε.Μ.Ε.ΙΣ.) και μέλος της «Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων». Το 2000 ίδρυσε τη δικηγορική εταιρεία Γ.Κ. Στεφανάκης και Συνεργάτες. Έχει αρθρογραφήσει επί πολιτικών, ιστορικών, νομικών, φιλοσοφικών και οικονομικών θεμάτων σε Καθημερινή, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Επίκεντρα, Οικονομικό Ταχυδρόμο, Βραδυνή, Αδέσμευτο Τύπο, Απογευματινή. Είναι τακτικός αρθρογράφος της Εστίας.

Ο πατέρας του,Κωνσταντίνος Στεφανάκης,ξάδελφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,υπήρξε δικηγόρος Αθηνών, Βουλευτής Ρεθύμνου με την Ενωση Κέντρου και Αθηνών με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Υπουργός, ο μακροβιότερος επί της Δικαιοσύνης στην μεταπολεμική Ελλάδα. Εισηγητής του από 9.6.1975 ισχύοντος Συντάγματος, Διοικητής ΕΚΤΕ. Μητέρα του υπήρξε η Ιωάννα το γένος Ευάγγελου Μυτιληναίου.



Η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις αρχίζει στα 59:50,ακούστε τις περίεργες θέσεις του κυρίου Γ. Στεφανάκη,οι οποίες ακούγονται για πρώτη φορά και τη θέση του καθηγητή κυρίου Γ. Κατρούγκαλου.

Στη συνέχεια διαβάστε κι αυτό:
Το Σκάνδαλο Max Merten,οι Απλήρωτες Γερμανικές αποζημιώσεις κι ο ρόλος του "Εθνάρχη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom