Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Στις φλόγες η Creta Farms στο Ρέθυμνο! (φωτο & βίντεο)


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Creta Farms στο Λατζιμά Ρεθύμνου.Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε δύο αποθήκες, ενώ σύμφωνα με το FlashNews, δεν κινδύνευσαν εργαζόμενοι.

Το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο καθώς οι θερμοκρασίες που
έχουν αναπτυχθεί είναι υψηλές και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της στέγης στο τμήμα των εγκαταστάσεων που μαίνεται η φωτιά,
ενώ και οι πυκνοί μαύροι καπνοί από τα εύφλεκτα υλικά, κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Μάλιστα, οι καπνοί είναι ορατοί σε όλη την πόλη του Ρεθύμνου.

Το απόγευμα, με μεγάλες προσπάθειες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να "πιάσουν" τη φωτιά στη δεύτερη αποθήκη προτού την καταστρέψει ολοσχερώς,όμως στην πρώτη, από όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε η φωτιά, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου ενώ λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι αποχώρησαν πυροσβεστικά οχήματα από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Συγκεκριμένα επιχειρούν συνολικά 38 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 1 υδροφόρα του Δήμου και 3 ακόμη από τους δήμους Αμαρίου και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μόλις πληροφορήθηκε για το σοβαρό περιστατικό, αναχώρησε για το Ρέθυμνο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραμένει προληπτικά στο τόπο του συμβάντος...

Δείτε το βίντεο του CretaPost:

FlashNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom