Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Με ΜΑΤ και κλούβες μπλόκαραν τους καθηγητές πριν το Υπουργείο Παιδείας (φωτο & βίντεο)


Διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ βρίσκονται παρατεταγμένες πέριξ του Υπουργείου Παιδείας ενώ στήθηκε και φραγμός με κλούβες προκειμένου οι καθηγητές να μην προσεγγίσουν την είσοδο. Η κινητοποίηση της ΟΛΜΕ γίνεται ενάντια στη διαθεσιμότητα.


Κλειστή ειναι η Νερατζιώτισσας από τον αστυνομικό κλοιό που στήθηκε λίγα μέτρα από το Υπουργείο Παιδείας. 



Μέσα στο Υπουργείο γίνεται σεμινάριο για τους σχολικούς συμβούλους που θα απαρτίσουν την επιτροπή αξιολόγησης των καθηγητών. 





Νωρίτερα οι καθηγητές έκαναν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου και εκεί τους μπλόκαραν αστυνομικοί με κλούβες.

Τι ζητάνε οι καθηγητές



Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων "μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. 

Απαιτούμε να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση". 

Στο μεταξύ στις 5.00 το απόγευμα, αντιπροσωπεία των καθηγητών με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom