Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Έλεγχος των σπόρων = έλεγχος της τροφής - Εκδήλωση στο ΣΥΝΖΩ


Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου προγραμματίζουμε εκδήλωση - συζήτηση για τους σπόρους
με καλεσμένους ομιλητές τους:
  • Βάσω Κανελλοπούλου, ερευνήτρια-δημοσιογράφο από την κοινότητα Πελίτι (www.peliti.gr),  
  • Μαλτέζου Παναγιώτα, τεχνολόγο-γεωπόνο από τη συλλογικότητα Αγρός του Ελληνικού
  • Αντώνη Σηφάκη, Νομικό Περιβάλλοντος,  του ΣΥΝ.ΖΩ.
  • και εκπρόσωπο από τις "Δρυάδες", (δίκτυο σποροπαραγωγής για τη διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών)
Στην εκδήλωση θα προβληθεί σχετικό βίντεο
 
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!!!

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Π.Ε.
(ΣΥΝ.ΖΩ.)
ΕΤΟΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ: 2013
ΑΒΥΔΟΥ 31  - 157 71 ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΦΜ 997487027- Δ.Ο.Υ ΙΒ ΑΘΗΝΩΝ

Πριν από λίγο καιρό, πήραμε την πρωτοβουλία  για την ίδρυση ενός αστικού καταναλωτικού συνεταιρισμού στην γειτονιά του Ζωγράφου. Ήδη έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος από το νόμο αριθμός των 100 συνεταιριστών για την κατάθεση του καταστατικού. Επόμενος στόχος μας είναι η εγγραφή άλλων 100 μελών, ώστε να ανοίξει το κατάστημα του συνεταιρισμού.

Τι είναι ο Αστικός Συνεταιρισμός Καταναλωτών;

Είναι η νομική μορφή που μπορεί να πάρει μία ομάδα ανθρώπων όταν αποφασίσουν να «συνασπιστούν» νομότυπα, ­­συστηματικά και ουσιαστικά, με σκοπό την εξασφάλιση φθηνών και ελεγμένων από τους ίδιους ειδών διατροφής και όχι μόνο, σε σταθερή βάση.

Τι μας οδήγησε στη δημιουργία του Συνεταιρισμού;

Η ανάγκη μας, σε συνθήκες μονοπωλιακής διαμόρφωσης τιμών αγοράς, να κατεβάσουμε τις τιμές, στηρίζοντας παράλληλα τον παραγωγό, και να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης.
Οι καταναλωτικοί συνεταιρισμοί αγοράζοντας μαζικά ρίχνουν τις τιμές. Λειτουργούν χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη ως κυματοθραύστες στην άνοδο των τιμών, εμπλέκοντας περίπου το 5% του πληθυσμού της Ε.Ε. Στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο ένα νέο κύμα τέτοιων συνεταιρισμών αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Γιατί μας συμφέρει ο Συνεταιρισμός;

Μας προμηθεύει προϊόντα χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων. Το κάθε προϊόν μάς έρχεται κατευθείαν από τον παραγωγό/ κατασκευαστή του. Έτσι δεν επιβαρυνόμαστε τα «ενδιάμεσα καπέλα» στην τιμή. 
Μας εξασφαλίζει αγαθά που έχουμε επιλέξει και ελέγξει οι ίδιοι. Τακτική μας άλλωστε θα είναι και η επιλογή προμηθευτών έπειτα από σύσταση κάποιου μέλους του Συνεταιρισμού μας.
Όλα τα προϊόντα θα είναι ελληνικά. Διότι είναι τα καλύτερα και διότι θέλουμε να στηρίξουμε τον μικρομεσαίο Έλληνα παραγωγό.
Ο Συνεταιρισμός είναι μη κερδοσκοπικός. Αυτό σημαίνει ότι το όποιο οικονομικό πλεόνασμα προκύπτει από τη λειτουργία του θα μπορεί να χρηματοδοτεί δράσεις αλληλεγγύης.

Πώς δουλεύει ο Συνεταιρισμός;

Ανώτερο όργανο του Συνεταιρισμού, που λαμβάνει και όλες τις αποφάσεις, είναι η Γενική Συνέλευση. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο διαχειρίζεται τον συνεταιρισμό και το Εποπτικό Συμβούλιο το ελέγχει. Για να γίνει μία οικογένεια μέλος στον Συνεταιρισμό, πρέπει να αγοράσει μία Συνεταιριστική Μερίδα (20 ευρώ). 

Για εμάς, απαραίτητη συνθήκη για την ανατροπή της αρνητικής πορείας που έχει πάρει ο τόπος είναι ο αγώνας του λαού μας για επιβίωση μέσα από τη δημιουργία συλλογικοτήτων αλληλεγγύης και συμβίωσης στη γειτονιά, πλάι στον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που προκαλεί το μνημόνιο, για την υπεράσπιση των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Εγγραφές και ενημέρωση:
Αβύδου 31, Ιλίσσια
 
6972001598 - 6942025521

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom