Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

24ωρη απεργία και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ - Δικαστικοί υπάλληλοι και γιατροί στις κινητοποιήσεις



Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ μιλά για «επίθεση στα εργασιακά
δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» και τονίζει ότι «η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού».

Προσθέτει, ακόμη, ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου».

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέρος δικαστικοί υπάλληλοι και γιατροί.

Ειδικότερα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο εξαγγελθείσες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, σήμερα (Τετάρτη) και στις 19 και 20 Μαρτίου .

Η ΟΔΥΕ θα συμμετάσχει στην σημερινή 24ωρη Πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα, που πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- κ.λπ.», το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως επίσης θα συμμετέχει και στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ης Μαρτίου 2014, εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

Από την πλευρά του, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά) ανακοίνωσε ότι συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά, ενάντια στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.

«Ο χώρος της υγείας έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των “μεταρρυθμίσεων”», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom