Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Καμικάζι σκότωσε 17 ανθρώπους στο Αφγανιστάν


Ακόμα μία αποστολή αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες στο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και να τραυματιστούν 47.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του arab news, καμικάζι οδήγησε το όχημα που οδηγούσε σε παζάρι και πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν τρία παιδιά  και τρεις αστυνομικοί, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για το χτύπημα.


Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 17 άτομα σε μια επίθεση στην πολυσύχναστη αγορά στο βόρειο Αφγανιστάν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχους,παρά τις προσπάθειες των αρχών να καθησυχάσουν τους Αφγανούς για την ασφάλεια τους κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του επόμενου μήνα.

Η έκρηξη συνέβη καθώς οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονταν για να εξασφαλίσουν χιλιάδες εκλογικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα πριν από τον Απρίλιο , με σκοπό να σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που μία εκλεγμένη κυβέρνηση παραδίδει την εξουσία σε μια άλλη στην ιστορία του Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει να σκοτώσουν όποιον παίρνει μέρος στις εκλογές, και οκτώ άτομα που εμπλέκονται στις πολιτικές εκστρατείες έχουν σκοτωθεί  τον περασμένο μήνα. Μια ομάδα μελών των εφορευτικών επιτροπών έχει επίσης απαχθεί.

Επίσης τουλάχιστον 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το τρίκυκλό του και το ανατίναξε στο Maimana, την επαρχιακή πρωτεύουσα της επαρχίας Φαριάμπ, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

"Ήταν την ημέρα που είχε παζάρι και όλοι ήταν απασχολημένοι με την αγορά ή την πώληση όταν ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά του", δήλωσε κυβερνήτης της   Φαρυάμπ ,Mohammadullah Batash, στο Reuters.

Ο Nicholas Haysom, ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι τέτοιες βομβιστικές επιθέσεις θα μπορούσε να είναι έγκλημα πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom