Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Προκλητικός ο Ερντογάν:"Τρομοκράτης και ταραχοποιός ο 15χρονος"!


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι ο δεκαπεντάχρονος ο οποίος υπέκυψε την Τρίτη στα τραύματα που είχε υποστεί όταν χτυπήθηκε από το περίβλημα ενός δακρυγόνου που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία κατά την διάρκεια των περσινών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων ήταν ένας ταραχοποιός στην υπηρεσία μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Η οικογένειά του είπε ότι είχε βγει να αγοράσει ψωμί.
Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υποστήριξε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Γκαζιαντέπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο έφηβος, ο Μπερκίν Ελβάν, είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμενε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει, την Τρίτη.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι την 16η Ιουνίου 2013 από ένα δακρυγόνο που είχε εκτοξεύσει η αστυνομία που επενέβη για να διαλύσει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ενώ ο έφηβος είχε βγει για να ψάξει κάποιο ανοιχτό κατάστημα για να αγοράσει ψωμί.

Αλλά ενώπιον των υποστηρικτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι το θύμα —που έγινε σύμβολο της καταστολής του κύματος αμφισβήτησης της περασμένης χρονιάς— πετούσε «ατσάλινους βώλους» εναντίον των δυνάμεων της τάξης και πρόσθεσε ότι η αστυνομία δεν τον είχε θέσει στο στόχαστρο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέμεινε ότι «ο νέος αυτός ήταν μέλος μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», την οποία δεν κατονόμασε.

«Η αστυνομία δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι ήταν 14 ετών, είχε το πρόσωπο καλυμμένο», τόνισε ακόμη ο Ερντογάν.

Ο θάνατος του Μπερκίν Ελβάν προκάλεσε έντονα συναισθήματα στην Τουρκία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν κηδεύτηκε, κραυγάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνε» εναντίον του πρωθυπουργού. Σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ένας αστυνομικός 30 ετών απεβίωσε από καρδιακή προσβολή στην πόλη Τουντσελί και ένας νεαρός άνδρας, 22 ετών, σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πυρά κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom