ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ (!!) ΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ
Δεν παίζονται οι "σωτήρες",μετά το wi fi φέρνουν και το τζακόμετρο!
Θα συστήσουν και αστυνομία τζακιού;
Πως ακριβώς θα ελέγχονται οι παραβάτες και ποιες οι κυρώσεις;
Οπου καπνός,άρα και φωτιά... και με τι ένταλμα θα μπαίνουν στα σπίτια;
Πάτε καλά μωρέ;Κόψτε τις π@π@ριες και πάρτε χαμπάρι επιτέλους ότι ο κόσμος υποφέρει,πεινάει και οσονούπω θα κρυώνει!
Ισως η καλύτερη λύση θα ήταν να πετάγαμε εσάς σε κανένα τζάκι,αλλά ποιος ξέρει πόσα mg ρύπανσης προκαλείτε ανά m3!
Ζείδωρον
Για ρύπανση άνω των 150μg/m3 εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης να καίνε τα τζάκια και οι ξυλόσομπες. Ανοιχτό είναι το θέμα εάν η απαγόρευση θα αφορά και σε ενεργειακά τζάκια και συστήματα pellet. Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες!!!Δεν παίζονται οι "σωτήρες",μετά το wi fi φέρνουν και το τζακόμετρο!
Θα συστήσουν και αστυνομία τζακιού;
Πως ακριβώς θα ελέγχονται οι παραβάτες και ποιες οι κυρώσεις;
Οπου καπνός,άρα και φωτιά... και με τι ένταλμα θα μπαίνουν στα σπίτια;
Πάτε καλά μωρέ;Κόψτε τις π@π@ριες και πάρτε χαμπάρι επιτέλους ότι ο κόσμος υποφέρει,πεινάει και οσονούπω θα κρυώνει!
Ισως η καλύτερη λύση θα ήταν να πετάγαμε εσάς σε κανένα τζάκι,αλλά ποιος ξέρει πόσα mg ρύπανσης προκαλείτε ανά m3!
Ζείδωρον
Απαγορευτικό να καίνε τζάκια και ξυλόσομπες, ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα, όπου θα σημειώνονται επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με υψηλές τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ετοιμάζεται να επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος στα ελληνικά νοικοκυριά. Η νέα ρύθμιση που προωθείται -πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας-, περιλαμβάνεται σε πακέτο μέτρων που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης.
Η καύση ξύλου για θέρμανση μπαίνει στο στόχαστρο της πολιτείας, ως κύρια αιτία για τα πυκνά περιστατικά υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το νέο αποπνικτικό φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης εξαπλώνεται η ενεργειακή φτώχεια και η αδυναμία της μεγάλης πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών να χρησιμοποιούν για θέρμανση το ακριβό πετρέλαιο.
Πριν από τα κρύα!
Τα μέτρα για την αιθαλομίχλη περιλαμβάνονται σε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο «βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με έξι συναρμόδια υπουργεία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε χθες την κοινή απόφαση και την προώθησε στους ομολόγους του για να συνυπογράψουν, προκειμένου, αφού οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν έρθουν τα βαριά κρύα, να τεθούν σε ισχύ.
Ειδικότερα, πληροφορούμαστε ότι για τις εκπομπές από συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου θα ισχύει στάδιο προειδοποίησης, όταν οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται από 100 έως 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (μg/m3), με προτροπή στους πολίτες να χρησιμοποιούν λιγότερο ρυπογόνα συστήματα (π.χ. πετρέλαιο, ηλεκτρικό, φυσικό αέριο κ.λπ.).
Ανοιχτό είναι το θέμα εάν η απαγόρευση θα αφορά και σε ενεργειακά τζάκια και συστήματα pellets.
Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες.
Πάντως αρμόδια πηγή του ΥΠΕΚΑ είπε στην «Ε» πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη πώς θα επιβληθεί η απαγόρευση χωρίς να θιγούν δικαιώματα των πολιτών όπως το άσυλο, καθώς επίσης τι συνέπειες θα προβλεφθούν για τους παραβάτες.
Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις των τελευταίων πέντε ετών, υπερβάσεις των ορίων λήψης μέτρων και των ορίων συναγερμού για τα αιωρούμενα σωματίδια εμφανίζονται αντίστοιχα 10 έως 15 ημέρες και 3-4 μέρες το χρόνο, κυρίως στην καρδιά του χειμώνα, με βαρύ κρύο.
Στο πακέτο των μέτρων για την αιθαλομίχλη περιλαμβάνονται ακόμη:
α) συστάσεις προφύλαξης της υγείας του πληθυσμού και ιδίως των ατόμων αυξημένου κινδύνου, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, παιδιά, άτομα άνω των 65 ετών κ.λπ. (πάνω από 50 μg/m3),
β) περιορισμός των βιομηχανικών εκπομπών, με μείωση της δραστηριότητας μόνο των ρυπογόνων εγκαταστάσεων (πάνω από 100 μg/m3 ), και
γ) περιορισμός των κυκλοφοριακών εκπομπών, μέσω συστάσεων προς τους οδηγούς, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκεκριμένων τύπων οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές (πάνω από 100 μg/m3).
Τα μέτρα θα κηρύσσονται με ανακοίνωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την Περιφέρεια Αττικής και από τον καθ' ύλην αρμόδιο περιφερειάρχη για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, ενώ λαμβάνονται, κατά περίπτωση, μεμονωμένα ή σωρευτικά, ανάλογα με τη χωρική έκταση, την ένταση και το είδος του επεισοδίου και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας, ενώ είναι δυνατό να λαμβάνονται και επιπρόσθετα μέτρα.
http://www.enet.gr
3 σχόλια:
οκ θα μας πουν σε λιγο.αφου ειναι δυσκολο να επιβαλλουμε κι αυτον τον νομο θα ψηφισουμε νομο να αυξουν οι φοροι στα ξυλα και τα συναφη
Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή!
Από που θα τα εισπράξουν όμως φίλε μου,πάει το ποτήρι έφτασε στον πάτο.
http://thepaper.gr/to-%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-tolis-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1/
Δημοσίευση σχολίου