Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Χαμός στην Ελευθεροτυπία για τη λογοκρισία


Χαμός στην Ελευθεροτυπία για τη λογοκρισία που επιβλήθηκε μόλις μια μέρα πριν τη μαύρη επέτειο της Απριλιανής δικτατορίας του 67.

Ως γνωστόν στο φύλλο της Τρίτης 20/4/2010 με εντολή της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας κυρίας Μάνιας Τεγοπούλου δεν γράφτηκε ούτε μια λέξη για την ανακάλυψη της γιάφκας του "Ε.Α" στην Κυψέλη.
Αχ!!!που κατάντησε η πάλαι ποτέ εφημερίδα των συντακτών!
Θα τρίζουν τα κόκαλα των αείμνηστων Αλέκου Φιλιππόπουλου,Κίτσου Τεγόπουλου και Βαγγέλη Γιαννόπουλου.
Διαβάστε παρακάτω τις θέσεις συντακτών και ιδιοκτησίας όπως δημοσιεύονται στη σημερινή έκδοση.

Οι συντάκτες της «Ε» και της «Κ.Ε.», που συγκεντρώθηκαν χθες σε χώρο της εφημερίδας, έπειτα από συζήτηση κατέληξαν στο παρακάτω κείμενο:
Η «Ελευθεροτυπία» δεν δημοσίευσε χθες το γεγονός της εισβολής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα της Κυψέλης το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία -παρ' ότι δεν είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση- είναι η «γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα». Η μη δημοσίευση με απόφαση της ιδιοκτησίας και παρά τις διαφωνίες της διεύθυνσης, που είχε ως αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν οι αναγνώστες της εφημερίδας για τις πραγματικές διαστάσεις του γεγονότος, συνιστά λογοκρισία, που δεν συνάδει με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις οποίες υπηρετούμε με συνέπεια οι συντάκτες τής «Ε». Κι αυτές τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τηρούμε και απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία διαχειρίζεται τις εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Ενα γεγονός ή μια πληροφορία μπορεί όποιος θέλει να την κρίνει ή να την αμφισβητήσει. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να μην τη δημοσιεύσει και να την αποκρύψει από το αναγνωστικό κοινό.
Οι συντάκτες της «Ε» και της «Κ.Ε.»

Και η απάντηση της ιδιοκτησίας

Η Αστυνομία διαχειρίζεται τις εξελίξεις;
Οι συντάκτες έχουν δεοντολογία;
Και αν ναι, ποια;
Οταν μεθαύριο θα έρθει η πληροφόρηση μέσω MEGA ότι προσγειώθηκε ο πρώτος Αρειανός στον πλανήτη, ποιος συντάκτης της «Ε» θα την επωμισθεί;
Η Ιδιοκτήτρια
Ερώτηση ΖΕΙΔΩΡΟΝ: Οταν δημοσιεύατε τις προκηρύξεις της 17Ν ή τις επιστολές Γιωτόπουλου από τη φυλακή ποιες εγγυήσεις είχατε για την αυθεντικότητά τους;Και κάτι ακόμη,αν αμφισβητείτε τη δεοντολογία των συντακτών σας δεν το κλείνετε το μαγαζί!


Εδώ το κύριο άρθρο του θείου της ιδιοκτήτριας και εκδότη της εφημερίδας που προσπαθεί ακροβατώντας να εξηγήσει τ' ανεξήγητα.

8 σχόλια:

( fortounata) είπε...

αν άρχισε και η λογοκρισία,μαύρα τα γραμμένα μας.

Βάσσια είπε...

Και χωρίς αυτό το περιστατικό, και ως αναγνώστριας της "Ε" επί δεκαετίες, πιστεύω ότι η εφημερίδα δεν είναι καθόλου αυτή που ήταν....
Ούτε της μοιάζει.

Καλησπέρα Δημήτρη
:-)

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ

zeidoron dtsoukas είπε...

Δεν άρχισε τώρα η λογοκρισία Φουρτουνιασμένη ψυχή,πάντα υπήρχε και ως αυτολογοκρισία τις περισσότερες φορές.Απλά χτες ήταν εξόφθαλμη και μάλιστα για ένα θέμα που "βρωμάει" αρκετά.Δεν ξέρω που την πάει η κυρία Μάνια τη δουλειά γιατί απείλησε κιόλας πως θα κλείσει την εφημερίδα.
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Βάσσια μου έχεις απόλυτο δίκιο.Εδώ και πολλά χρόνια έχει πάψει να είναι αυτό που ξεκίνησε το 75.Χτες όμως το παρακάνανε,να δούμε τι εξέλιξη θα 'χει αυτή η ιστορία!
αλό σου βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ακριβώς Θανάση μου δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει!Σκέψου πόσα πράγματα μας κρύβουνε για πολλούς και διάφορους λόγους.Να είσαι καλά,καλή εκπομπή!

ElenaG είπε...

Μη χειρότερα...έτσι να λέμε φιλε μου!
Μα εδώ που τα λέμε μήπως μας βρήκαν ήδη τα χειρότερα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή ElenaG τα χειρότερα σίγουρα ήρθαν αλλά δεν ξέρουμε αν είναι μέχρι εδώ ή πάει μακριά η βαλίτσα!
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom