Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Αγκυροβολημένο στον Θερμαϊκό το πλοίο «Καπετάν Χρήστος» με τα εκρηκτικά από το Ηράκλειο


Έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», ελληνικής σημαίας, που μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών που είχαν βρεθεί στο πλοίο
«Andromeda», καθώς λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων δεν μπορεί να δέσει στην προβλήτα 6, όπως είναι προγραμματισμένο.

Ωστόσο όλα πήγαν καλά με τη μεταφορά των 29 κοντέινερ με τα εκρηκτικά και το σχέδιο των λιμενικών αρχών είναι μόλις το πλοίο καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να ξεφορτωθούν τα κοντέινερ και να μεταφερθούν σε στρατόπεδο των Σερρών με οχήματα.

Σημειώνεται ότι έπειτα από μια μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση που στήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να απομακρυνθούν από εκεί τα 29 κοντέινερ με τα εκρηκτικά, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η φόρτωσή τους στο φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο είναι πιστοποιημένο για μεταφορές επικίνδυνων, εύφλεκτων φορτίων.

Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Τρίτης με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ προφυλακίστηκε έπειτα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Andromeda», Andromeda Shipmanagement, ο οποίος είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως το βράδυ της Τρίτης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, καθώς είχε εκδοθεί από την Εισαγγελία Πειραιά ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο συνήγορός του ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο πελάτης του, αν και κατέθεσε για περισσότερες από 10 ώρες όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την υπόθεση και δήλωσε εξ αρχής ότι είναι στη διάθεση των αρχών, κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος τέλεσης τέτοιων συναφών αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακίστηκαν και οι 8 ναυτικοί του μικρού φορτηγού πλοίου «Andromeda».

Οι ναυτικοί (πέντε Ινδοί, δύο Ουκρανοί και ένας Αλβανός) αμέσως μετά τον εντοπισμό των εκρηκτικών στο πλοίο και τη διαπίστωση από την προανάκριση ότι αυτά επρόκειτο να μεταφερθούν στη Λιβύη, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από το Ηράκλειο την περασμένη Πέμπτη στον Πειραιά.

Διαβάστε σχετικά
«Ωρολογιακή βόμβα» στο λιμάνι του Ηρακλείου: Πλοίο με 410 τόνους εκρηκτικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom