Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Κινέζος επενδυτής αγόρασε 100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια και τα... πούλησε σε Fund!

Μήπως έτσι εξηγείται το πάρτι με τις μολότοφ;
Ποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την περιοχή έτι περισσότερο;

Εκατό διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων αγόρασε κινέζος επενδυτής. Μάλιστα προχώρησε στην αξιοποίησή τους μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Στη συνέχεια τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε ξένο επενδυτή.

Οι πληροφορίες από την εφημερίδα Καθημερινή υποστηρίζουν πως ο ίδιος επενδυτής ετοιμάζει νέα αγορά ώστε να αποκτήσει περισσότερα από 100 διαμερίσματα αυτή τη φορά, στην ίδια περιοχή.

Ο λόγος της προτίμησης για επενδύσεις στα Εξάρχεια δεν είναι άλλος από τις χαμηλές τιμές των ακινήτων αλλά και από τη διάθεση πολλών ιδιοκτητών, ειδικά τα τελευταία χρόνια,να πουλήσουν τα διαμερίσματά τους.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Spitogatos, υπάρχει ζήτηση ακινήτων από ανθρώπους του εξωτερικού και δη εκτός της Ευρώπης.

Όπως προκύπτει, η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Κίνα, κατά 203%, από την Τουρκία, κατά 90% και τα ΗΑΕ κατά 50%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γερμανία, κατά 68% η αύξηση.

Το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος "Χρυσή Βίζα" είναι στην περιοχή της Αττικής, με το 26,52% να αφορά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και το 20,8% στην περιοχή της Παλλήνης.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom