Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ΤΩΡΑ: Μίνι - Eurogroup τέλος, συμφωνία καμία και ο χρόνος μετρά αντίστροφα!


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το... βαρύ πυροβολικό της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.Δεν βγήκε -ξανά- "λευκός καπνός",ούτε ορίστηκε η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα.

Υπάρχει, πλέον,μόνο μια ημερομηνία-ορόσημο: Αυτή του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και ο... Θεός βοηθός!

Μία ακόμη σύσκεψη για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η "χρυσή τομή" δεν βρέθηκε για να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία και να κλείσει -επιτέλους- η δεύτερη αξιολόγηση, με το ζήτημα να παραμένει ανοιχτό.

Κάποιοι παίζουν πολύ άσχημα με τις αντοχές του Ελληνικού λαού εφαρμόζοντας για 7 χρόνια τώρα το μαρτύριο της σταγόνας χωρίς ίχνος τσίπας πάνω τους.

Οι συμμετέχοντες που... δεν συμφώνησαν
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έκατσαν από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 10.02.2017 οι εξής: Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Καμία λύση, πάμε για 20 Φεβρουαρίου

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως δεν υπήρξε οριστική συμφωνία και αυτό φυσικά συνεπάγεται πως δεν ορίστηκε ούτε η ακριβής ημερομηνία της επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ημερομηνία - ορόσημο είναι αυτή του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία μοιάζει από όλους σαν η έσχατη ελπίδα για συμφωνία, αφού οι ολλανδικές εκλογές που έπονται, είναι μάλλον δεδομένο πως θα παίξουν τον ρόλο τους σε περαιτέρω καθυστερήσεις των όποιων αποφάσεων.

Εδώ να σημειώσουμε πως οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζονται.

Ντάισελμπλουμ: "Ελάτε να τα βρούμε"!
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ, σε ανακοίνωσή του μετά την συνεδρίαση, ανέφερε τα εξής: "Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και οι εκπρόσωποι των Θεσμών είχαν μια πολύ παραγωγική συνάντηση για τη δεύτερη αξιολόγηση. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση προς όφελος της κάθε πλευράς.

Είχαμε σημαντική πρόοδο απόψε και πιστεύουμε ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση και τη συμφωνία με την επιστροφή των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πρόοδο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου".
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: