Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ξύπνησε ξαφνικά ο Τσακαλώτος κι αδειάζει την κυβέρνηση: "Δεν τελείωσε η λιτότητα"!!!! (βίντεο)

Εμείς Ευκλείδη το ζούμε,εσύ ζεις σ' άλλη χώρα

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. 

Ο υπουργός Οικονομικών είπε, μεταξύ άλλων, πως
η λιτότητα δεν τελείωσε, αδειάζοντας ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα είχε κάνει την... ακριβώς αντίθετη δήλωση, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος πήγε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου, και ενώ υπάρχει ενόχληση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι "κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική συμφωνία… δεν είναι σωστό να σας πω την διαπραγματευτική μας θέση (!)… Δεν μπορώ να πω τι θα έχει το πακέτο των μέτρων και των αντιμέτρων, έχουμε μπροστά μας διαπραγματεύσεις μιας εβδομάδας με 10 ημέρες … θα πρέπει να τα δούμε όλα πακέτο…" ήταν μερικές από τις... μη- απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή της εθνικής αντιπροσωπείας.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως "η κυβέρνηση δεν ωραιοποιεί την κατάσταση ούτε και λέει ότι τελείωσε η λιτότητα".


Για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), είπε πως έχει την αισιοδοξία ότι αν κλείσει η συμφωνία, η Ελλάδα θα μπορέσει να μπει στο QE, έσπευσε όμως να υπογραμμίσει ότι «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα».

«Αν δεν το δω όλο το πακέτο δεν θα υπάρξει ελληνική συμφωνία. Θα δούμε και τα μεσοπρόθεσμα, και αν είναι και το ΔΝΤ μέσα, τότε είναι σχετικά απλή η διαδικασία του QE», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στα λεγόμενα αντίμετρα εξήγησε: «αν ο στόχος για πλεόνασμα είναι στο 3,5% - γράφουν ότι έχω δεχθεί το 3,5% αλλά δεν έχω πει τίποτα, το αναφέρω χάριν της συζήτησης - τότε θα έχουμε και τα «καλά» και τα «κακά» μέτρα. Αν είναι 4,5%, τότε η Ελλάδα θα έχει 1% επιπλέον δημοσιονομικό χώρο να κάνει κοινωνική πολιτική κλπ. αν είναι 2,5% τότε όντως πρέπει να γίνει κάτι γιατί η Ελλάδα θα είναι εντός στόχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom