Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ στην Κηφισιά: 6χρονος έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου - Τι λένε οι γιατροί


Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκε ένα εξάχρονο αγοράκι το οποίο έπεσε σήμερα το πρωί από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην Κηφισιά.

Παρότι παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες υπό τις οποίες
έπεσε στο κενό, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέφυγε στιγμιαία από την προσοχή των γονιών του και βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί φέρει σοβαρά τραύματα και αρχικά μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Εκεί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Το νοσοκομείο ΚΑΤ εξέδωσε  ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του εξάχρονου.

Διαβάστε αναλυτικά:

"Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα.

Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού. Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση.

Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω. Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα.

Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα. Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω.

Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: