Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Μοσκοβισί: Η 20η Φεβρουαρίου είναι μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα


Στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε πρωί πρωί ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών λίγο μετά τις 8.30 δηλώνοντας κατά την είσοδό του, ότι «η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα. Είμαστε κοντά, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε», αναφερόμενος στο προγραμματισμένο Eurogroup, όπου και θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

Δείτε το βίνετο του ΑΝΤ1:

τσακαλώτος μοσκοβισι από Enikos_gr

«Η 20η Φεβρουαρίου είναι μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», είπε στους δημοσιογράφους ο Πιέρ Μοσκοβισί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, πριν εισέλθει στο υπουργείο Οικονομικών, μίλησε με τους δημοσιογράφους και, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, είπε: «Η 20η Φεβρουαρίου είναι μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Είμαστε πιο κοντά σε κάποιες συζητήσεις, αλλά υπάρχει ακόμα και αρκετή δουλειά να κάνουμε».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε: «Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση, όπως πάντα, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ετοιμάζουμε την επόμενη συνάντηση του Eurogroup, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επίσης εργάζεται με ακρίβεια για τις παραμέτρους που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη, σε καλή εξέλιξη. Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία θα προχωρήσει και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε την καλύτερη λύση και για την Ελλάδα, αλλά και για τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, γιατί η αίσθησή μου είναι, και πάντα ήταν, ότι χρειαζόμαστε μία δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί εδώ, η οικονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη, για το 2017 και το 2018.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι επίσης μπορούν να τηρηθούν και να υπάρχει υπεραπόδοση. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει αισιοδοξία από όλες τις πλευρές, ωστόσο το πνεύμα είναι αυτό και υπάρχει βούληση να βρούμε μία λύση. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος».
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: