Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ταφόπλακα στους ιδιοκτήτες ακινήτων από τον κυνικό τεχνοκράτη* Χάρη Θεοχάρη


Με το κυνικό επιχείρημα πως δεν αλλάζουμε τις αντικειμενικές αξίες γιατί δεν θα πιάσουμε το στόχο των εσόδων ο Χ. Θεοχάρης καταδίκασε σε φορολογικό θάνατο τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σε κανένα προηγμένο δυτικό κράτος δεν θα μπορούσε να σταθεί η ατάκα που έφυγε από τα χείλη του Χ. Θεοχάρη.

"Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα''!

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε χωρίς κανένα δισταγμό στις πλάτες των ιδιοκτητών ακινήτων την ανικανότητα της συλλογής φόρων από το κράτος.

Διαβάστε πως ξε-καθάρισε τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τις δηλώσεις του στον Αθήνα 984.
''Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα''.

Αμέσως μετά ήρθε από το στόμα του το δεύτερο χτύπημα.
''To πρωτoγενές πλεόνασμα θα είναι υπαρκτό όταν βεβαιωθεί τον Απρίλιο απο την ΕΛΣΤΑΤ. Έως τότε έχουμε αρκετή και σκληρή δουλειά''.

Μήπως τότε κύριε Θεοχάρη να διπλασιάσετε τους φόρους και να κάνετε κατασχέσεις σε όσες καταθέσεις υπάρχουν ακόμα για να εμφανίσετε καλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα;

*Ζείδωρον:
Εμείς απλά να θυμίσουμε για πολλοστή φορά στο παλικαράκι τη φράση του Αντρέα Παπανδρέου:"Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία,πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν "τεχνοκράτης" δεν είναι ουδέτερη λέξη".

(A. Παπανδρέου,Ομιλία σε αντιπροσώπους Κλαδικών Οργανώσεων ΠΑΣΟΚ, στις 10 Ιούλη 1975)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom