Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα (βίντεο και φωτό)


Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό που έβαλε τέλος στη ζωή του.




Συγγενείς και φίλοι, μέλη του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" αλλά και και πολίτες που ούτε καν τον γνώριζαν βρέθηκαν στο Πρώτο Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που με την πράξη του έστειλε το δικό του μήνυμα για την κρίση σε όλους τους πολιτικούς και αφύπνισε πολίτες.

Η κηδεία του ήταν πολιτική και έγινε σε φορτισμένο κλίμα. Η σορός του θα μεταφερθεί στην Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί, μετά απο δική του επιθυμία.
Το φέρετρο με τη σορό του τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.
Το φέρετρο με τη σορό του τοποθετήθηκε σε βάθρο, μπροστά στην είσοδο του νεκροταφείου.
Στον επικήδειο που διάβασε η κόρη του επισήμανε ότι η πράξη του πατέρα της είναι βαθιά πολιτική.
Επίσης, διαβάστηκε και μήνυμα που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στο οποίο υπογράμμιζε «την πολιτική διαθήκη» που αφήνει ο Δημήτρης Χριστούλας, επιλέγοντας να δώσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην κηδεία παραβρέθηκαν η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Αλέκος Αλαβάνος,ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος και ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης που μετά το τέλος των επικήδειων είπε το τραγούδι του Μάνου Ελευθερίου και του Μίκη Θεοδωράκη, «ποιος τη ζωή μου», αγκαλιά με την κόρη του εκλειπόντος, Έμμυ. 
Συγκλονιστική είναι άλλωστε η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα στην οποία λέει πως ο πατέρας της ήταν πάντα ένας ανιδιοτελής οραματιστής. 


META THN KHΔΕΙΑ
Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικό και του πήραν το όπλο – Πήγαν στο Σύνταγμα και το κρέμασαν στο δέντρο που αυτοκτόνησε ο Δ.Χριστούλας

- Η ομάδα των αντιεξουσιαστών έκανε πορεία από το Α' Νεκροταφείο στο Σύνταγμα
- Βρήκαν μπροστά τους τον αστυνομικό της τροχαίας και του επιτέθηκαν
- Του έσκισαν το πουκάμισο και πήραν τη θήκη με το όπλο

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 15:50 και αφού είχε ολοκληρωθεί η πολιτική κηδεία του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλα που την Τετάρτη είχε βάλει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.

Μια μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν πάει στη κηδεία μετά το τέλος της αποφάσισαν να κάνουν πορεία στο σημείο όπου αυτοκτόνησε ο 77χρονος φαρμακοποιός.

Στην διάρκεια της πορείας σε κάποιο σημείο του δρόμου βρήκαν μπροστά τους έναν αστυνομικό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της τροχαίας. Τότε οι αντιεξουσιαστές του επιτέθηκαν και αφού του έσκισαν το πουκάμισο κατάφεραν να του βγάλουν τη θήκη με το όπλο του.


Στη συνέχεια πήγαν στην πλατεία Συντάγματος και κρέμασαν στο δέντρο την θήκη του όπλου και το πουκάμισο του αστυνομικού ενώ μέχρι στιγμής το όπλο δεν έχει βρεθεί.
Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom