Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Ο λαός μίλησε σε ώτα μη ακουόντων


Ο λαός μίλησε καθαρά και δυνατά,μόνο που μίλησε σε ώτα μη ακουόντων!
Στις πιο σημαντικές ίσως εκλογές της μεταπολίτευσης και παρά την πόλωση,τους εκβιασμούς και τα ψέματα ένθεν και ένθεν μεγάλο μέρος (σχεδόν το μισό) του εκλογικού σώματος αντιστάθηκε .Αντιστάθηκε είτε δια της αποχής(3.800.000 άνθρωποι δεν προσήλθαν στις κάλπες),είτε δια των άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων με ποσοστό 9,10% (550.000 εκλογείς) επί των ψηφισάντων στέλνοντας ηχηρότατο μήνυμα προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις.
Οι πολιτικάντηδες όμως,γνώστες της τέχνης του να κάνουν άσπρο το μαύρο,άρχισαν να ερμηνεύουν τα κρυφά μηνύματα της κάλπης κλείνοντας αυτιά και μάτια στην εκπεφρασμένη ξεκάθαρα βούληση των πολιτών.
Οπως και στις φοιτητικές εκλογές έτσι και από χτες το βράδυ όλα τα κόμματα θριαμβολογούν για τη νίκη τους ερμηνεύοντας κατά το δοκούν ποσοστά και θέσεις αγνοώντας τα απόλυτα νούμερα που λένε τη μόνη και μοναδική αλήθεια.Κανένα κόμμα δεν πήρε περισσότερους ψήφους απ' όσους είχε πάρει στις εκλογές του 2009.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μάλιστα καταποντίστηκαν χάνοντας 1.100.000 και 550.000 ψηφοφόρους αντίστοιχα.Ακόμα και το ΚΚΕ που αύξησε τα ποσοστά του σε απόλυτους αριθμούς πήρε μόνο 75.000 ψήφους παραπάνω και στο σύνολο σχεδόν τα ίδια ψηφοδέλτια με τα άκυρα και τα λευκά(580χιλ. έναντι 550χιλ).
Η αποστροφή του πολιτών προς το σάπιο πολιτικό σύστημα  και την πολιτική του μνημονίου είναι καταφανέστατη και καταγράφηκε χτες.
Καταγράφηκε μεν αλλά δεν έγινε συνείδηση κανενός κόμματος.
Μαθημένοι οι πολιτικοί να διαστρεβλώνουν τα πάντα δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να δώσουν τη δικιά τους τυποποιημένη-κλισέ  ερμηνεία της κομματικής νίκης θεωρώντας μας κουτόφραγκους.
Ολοι τους δεν έχουν σκοπό ν' αλλάξουν τακτική και νοοτροπία κι αυτό φάνηκε τόσο από τις δηλώσεις των αρχηγών όσο κι από τα λεγόμενα των στελεχών τους στα κανάλια,όπου αναλύουν τα βαθυστόχαστα και κρυφά μηνύματα των εκλογών χωρίς να κάνουν λόγο για τη συνολική τους απόρριψη.Κύριοι σας βαρεθήκαμε,τραβάτε σπίτια σας!Αυτό είπε ο κόσμος αλλά είπαμε στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.
Γι' αυτό λοιπόν οι αγώνες των πολιτών πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν  και στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν το χαστούκι να είναι δυνατότερο ώστε κάποια στιγμή να απαλλαγούμε οριστικά από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και τα καρκινώματα που κουβαλάει.
Οπως φάνηκε και σ' αυτές τις εκλογές πλήθος κόσμου είναι αγκιστρωμένο στα κόμματα για πολλούς και διαφορετικούς  λόγους με κυριότερους την αλληλεξάρτηση,τη συνήθεια και το συναίσθημα.
Ο δρόμος της απαλλαγής άνοιξε,οφείλουμε να τον διατηρήσουμε ανοικτό και να τον διευρύνουμε!
Και κάτι πολύ σημαντικό που στις αναλύσεις τους το θάβουν όλοι(πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι):στην Αθήνα κατάφεραν οι πολιτικοί μας να βάλουν στο παιχνίδι τη  Χρυσή Αυγή.Και μόνο το γεγονός ότι αναγκάστηκαν οι πολίτες συγκεκριμένης περιοχής των Αθηνών να ψηφίσουν τη μαύρη αντίδραση για να δηλώσουν ότι υπάρχουν κι αυτοί εγκαταλειμμένοι  από Θεό,Βουλευτές και Δήμαρχο θα 'πρεπε σήμερα να είχε οδηγήσει πολλούς σε χαρακίρι.Προτιμούν όμως να θάψουν κι αυτή την πραγματικότητα όπως θάβουν ότι η αποχή είναι 3.800.000 και λένε απλά 1.000.000 λιγότεροι από τις προηγούμενες εκλογές.

2 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Ωραία η ανάλυση σου, αλλά οι ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι οι Πολίτες-γλάστρες είναι από καιρό, που πρέπει να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στα κοινά. Η Αποχή από μόνη της, μπορεί να στέλνει μηνύματα, αλλά στην πράξη δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Τα 'μηνύματα' φαντάζουν ίσως, όπως τα ωραία λογίδρια και τα ψεύτικα λόγια των πολιτικών. Η δημοκρατία είναι βαθιές τομές που χρειάζεται...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο δεν έχεις άδικο!
Αν όλοι όσοι απείχαν των εκλογών ψήφιζαν ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.Ομως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τους αγκιστρωμένους στα κόμματα που δεν κουνάνε ούτε με βίτζι.

Read more: Go to TOP and Bottom