Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο έλεγχος του χρήματος από τους διεθνείς Τραπεζίτες


Μικρό απόσπαμα του ντοκιμαντέρ για τον έλεγχο του χρήματος από τους διεθνείς Τραπεζίτες με Ελληνικούς υπότιτλους


Ντοκιμαντέρ με Ελληνικούς υπότιτλους για το χρέος του χρήματος


Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ για τον έλεγχο του χρήματος από τους διεθνείς Τραπεζίτες

Αφορμή γι' αυτή την βιντεοανάρτηση στάθηκε η παρακάτω επιστολή φίλου Αναγνώστη:
"Αφού είδα το video (money as dept) άρχισα να ρωτάω φίλους , γνωστούς και συναδέλφους στη δουλειά ( ανάμεσα σε αυτούς ήταν και δυο που τελείωσαν οικονομικό πανεπιστήμιο , δικηγόρο, γεωπόνο με μεταπτυχιακό στην Αγγλία, ειδικό σύμβουλο δημάρχου που έχει δουλέψει και σε τράπεζα, ακόμα και παπάδες ) τις παρακάτω δύο ερωτήσεις.

1η Ερώτηση: Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά, χρωστάει όμως και η Ιταλία , η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Αγγλία ακόμα και η Γερμανία. Μήπως ξέρετε που χρωστάνε?

Απάντηση: Οι περισσότεροι μου είπαν ότι χρωστάνε στην … Αμερική !!!!
οι υπόλοιποι ότι τα κράτη χρωστάνε το ένα στο άλλο !!!! Μόνο ένας μαθηματικός μου είπε ότι χρωστάνε στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους.

2η Ερώτηση: Τα χρήματα που δανείζουν οι τράπεζες που τα βρίσκουν , από πού προέρχονται ?

Απάντηση: Οι περισσότεροι μου είπαν ότι είναι χρήματα των καταθετών που ενώ δίδουν επιτόκια μικρά σε αυτούς τα δανείζουν με πολύ μεγαλύτερα. Οι υπόλοιποι , ακόμα και ο καθηγητής μου είπαν ότι προέρχονται από τα χρήματα των καταθετών συν τα χρήματα που δανείζονται με επιτόκιο 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Διαπίστωσα δηλαδή ότι έχουν πλήρη άγνοια για το πώς δουλεύει το τραπεζικό σύστημα. Κανείς δεν ήξερε τι σημαίνει κανόνας κλασματικού αποθέματος κ.λ.π.
(κάντε και σεις τις ίδιες ερωτήσεις στους χώρους εργασίας σας και θα διαπιστώσετε παντελή άγνοια)!

Επίσης ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει κατεβάσει τα επιτόκια δανεισμού στο 1% ( θα παραμείνουν ακόμα για κάποιο χρονικό διάστημα όπως ανακοίνωσαν πριν δυο μέρες ), και η Τράπεζα της Αγγλίας έχει επιτόκια δανεισμού στο 0,50 1%, διαπιστώνω ότι κανείς δεν κάνει την απλή σκέψη: Γιατί οι χώρες δεν μπορούν να δανείζονται με αυτά τα επιτόκια ούτε και οι πολίτες. Τόσο απλό και όμως δεν άκουσα από κανένα να το συνειδητοποιεί.

Νομίζω ότι πολύ λίγοι ξέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την συνθήκη που έχει υπογραφεί, είναι όχι μόνο ανεξάρτητη αλλά δεν έχουν δικαίωμα ούτε οι κυβερνήσεις των χωρών μελών να της κάνουν υπόδειξη ή έλεγχο.

Στο ντοκιμαντέρ The money masters αναφέρεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας είναι 100 % ιδιωτικών συμφερόντων όπως επίσης και η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας το ίδιο και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής. Αν πραγματικά ισχύουν αυτά τότε νομίζω ότι το παιγνίδι είναι στημένο και σημασία έχει ότι ΔΕΝ το γνωρίζουν οι περισσότεροι όχι μόνο Έλληνες πολίτες αλλά και παγκόσμια.

Θα ήθελα αν υπάρχει τρόπος όλοι οι blogers να φανερώσουν στους πολλούς πως λειτουργεί το τραπεζικό και νομισματικό σύστημα σήμερα .
Όπως για παράδειγμα έγινε με το μεταναστευτικό.

Αναγκαίες θεωρεί τις σκληρές αποφάσεις για την οικονομία το 64,1% των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research, την οποία παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής.

Και δημοψηφίσματα να γινόταν αν ο κόσμος δεν γνωρίζει καλά το θέμα θα ψήφιζαν ότι τους πασάρουν τα Μ.Μ.Ε. Όπως και εγώ αν γινόταν δημοψήφισμα για να μπούμε στην ΟΝΕ θα ψήφιζα ναι, γιατί δεν ήξερα καν τι αναφέρεται στις συνθήκες της ίδρυσης και λειτουργίας της π.χ ευρωομόλογο νόμιζα ότι υπήρχε από την αρχή και πολλά άλλα.

Θα παρακαλούσα το The money masters να το έβλεπαν όλοι.
Ενώ έχει γυριστεί το έτος 1996 προέβλεψε με απόλυτη ακρίβεια ότι συμβαίνει σήμερα και στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Εχω έρθει σε απόγνωση βλέποντας ( κατά τη γνώμη μου ) τόση άγνοια γύρω μου.
Και νομίζω θα ακολουθήσουν χειρότερα. Η μια κοινωνική ομάδα θα τα βάζει με την άλλη.
Για μένα το δάσος είναι το παγκόσμιο τραπεζικό και νομισματικό σύστημα."

Αγαπητέ φίλε όπως βλέπεις δημοσιεύουμε την επιστολή σου με την παράλληλη ανάρτηση των ενημερωτικών βίντεο.
Καλά είναι να γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα αν υπήρχε τρόπος να ξεφύγουμε από την μέγγενη των Τραπεζιτών!

1 σχόλιο:

Vassilis είπε...

Και αυτό το video (στα αγγλικά) είναι εξίσου διαφωτιστικό (Zeitgeist, how money is created)
http://www.youtube.com/watch?v=_dmPchuXIXQ

Read more: Go to TOP and Bottom