Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η σύζυγος του υπ.οικονομικών:«δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα»

H ολλανδή σύζυγος του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου: 
«Είναι να τρελαίνεσαι με την Εφορία»

Η ολλανδή σύζυγος του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κυρία Ζασλίν Βίνκε δηλώνει ότι στη χώρα μας η φοροδιαφυγή είναι «εθνικό σπορ»

«O σύζυγός μου πρέπει να μετακινήσει ένα πολύ δυσκίνητο τέρας. Ως Ολλανδή εκπλήσσομαι με την ελληνική οικονομία» δήλωσε στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Ηet Financieele Dagblad» η κυρία Ζασλίν Βίνκε (φωτογραφία) σύζυγος του έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στηνολλανδή δημοσιογράφο κυρία Εστερ βαν ντερΓκεστ η σύζυγος του υπουργού, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων μέσω Διαδικτύου, δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

Το άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας τιτλοφορείται: «Ακόμη και στο σπίτι έχουμε να διαχειριστούμε ένα παζλ». Στη γλώσσα μας θα μπορούσε να το αποδώσει κανείς με τη ρήση «δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα».

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα (σ.σ.:των Ελλήνων).Το σύστημα είναι απελπιστικά πολύπλοκο. Αν ο τεχνικός του υπολογιστή μού δώσει απόδειξη αξίας 20 ευρώ,τότε εγώ πρέπει να περιμένω στην ουρά στην Εφορία για να πάρω 4 ευρώ. Είναι να τρελαίνεσαι» τονίζει, αν και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα ζητώντας πάντα αποδείξεις, τις οποίες φυλάει στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί.

«Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει. Εδώ όμως (σ.σ.:στην Ελλάδα) ο κόσμος απεχθάνεται τη γραφειοκρατία» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Βίνκε καταλήγοντας: «Με δύο παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από ό,τι παίρνει ένας ολλανδός υπουργός είναι μερικές φορές δύσκολο να τα οργανώσεις όλα. Ο σύζυγός μου πληρώνεται λιγότερο από έναν έλληνα βουλευτή. Και οι αυξήσεις φόρου θα πιάσουν και εμάς. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απεργία;». 
Πηγή:Το Βήμα

Ζείδωρον:Ρε παιδιά εμείς έτσι κι αλλιώς έχουμε μάθει με τα λίγα και δεν μας κακοφαίνεται.
Ας ζητήσουμε από την κυβέρνηση να μας κόψει περισσότερα και ν' αυξήσει το μισθό του κυρίου Παπακωνσταντίνου!Ο άνθρωπος ήρθε να μας σώσει αλλά έχει γυναίκα και παιδιά κι ακριβά σχολεία.Εμείς άντε να 'χουμε κάνα σκυλί κι όσο για την παιδεία την έχουμε δωρεάν!
Βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!
Πόσο μυαλό χρειάζεται μωρέ για να μην προκαλείτε τον κοσμάκη;

2 σχόλια:

Unknown είπε...

μια χαρά τα λες !!!
;-)

zeidoron dtsoukas είπε...

Σπύρο εκνευρίζομαι όταν οι άνθρωποι της εξουσίας προκαλούν τόσα ανοιχτά.
Εκτός κι αν είναι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 3 ή 4 κατοστάρικα.

Read more: Go to TOP and Bottom