Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Γαύδος: Συναγερμός για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νησί (βίντεο)


Συναγερμός έχει σημάνει στην Γαύδο για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφονται στο νησί. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα κρούσματα φτάνουν τα 20-30 ημερησίως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου, Β. Αμβροσιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να ελεγχθούν το υδρευτικό και το αποχετευτικό σύστημα.

Μας έρχονται πάρα πολλά κρούσματα στο ιατρείο. Σίγουρα 20 με 30 κάθε μέρα και πόσα ακόμη που μας παίρνουν τηλέφωνο. Το 2022 δεν είχαμε αυτό το πρόβλημα. Πέρσι ξεκίνησε το ίδιο θέμα απλά νωρίτερα, τον Ιούλιο. Πρέπει να ελεγχθεί το τι γίνεται με τους βόθρους και την ύδρευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμβροσιάδης.

Όπως είπε, «δεν έχει τόσο να κάνει με τους κατασκηνωτές. Υπάρχει υποψία ότι οι βόθροι του νησιού επικοινωνούν με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει και να έχει πρόσβαση σε πηγές και πηγάδια. Έχουμε πολλή δουλειά, κάποιοι έρχονται μέσα στη νύχτα και τους κρατάμε στο ιατρείο.

«Είμαστε σε επικοινωνία με την Υγειονομική Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ. Περιμένουμε να στείλουν άτομα να ερευνήσουν από πού προκλήθηκε το πρόβλημα. Μόλις τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν, θα εξαλειφθεί και το πρόβλημα μέχρι του χρόνου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ:

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom