Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Χαλκιδική: Λεπτό προς λεπτό το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο beach bar (φωτο & βίντεο)

Ο «αρχηγός» της παρέας των Βουλγάρων και οι διασυνδέσεις του με την μαφία

Μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε ρινγκ το beach bar που βρίσκεται στη Χανιώτη Χαλκιδικής, όπου το βράδυ της Παρασκευής (16/08) σημειώθηκε ένα άγριο επεισόδιο με πυροβολισμούς, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Τα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν δημοσιευθεί σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, προκαλούν σοκ, καθώς καταγράφεται η αιματηρή συμπλοκή, ενώ την ίδια ώρα οι θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσά τους και παιδιά, τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση για να σωθούν, χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, αφού όλα έγιναν ξαφνικά.

Πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου που εκτυλίχθηκε μέσα στο beach bar, είναι μία παρέα των Βουλγάρων, ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ αναζητούνται και τα άτομα που έβγαλαν τα πιστόλια. Από αυτά, έχουν ταυτοποιηθεί δύο Έλληνες, μπράβοι του 55χρονου ιδιοκτήτη, σεσημασμένοι και γνωστοί στις Αρχές.

Όπως μπορείτε να δείτε, η παρέα των Βουλγάρων, που μέχρι πριν λίγη ώρα διασκέδαζε στο κατάστημα, ξεκινάει την συμπλοκή, πετώντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα προς το προσωπικό και στους «security», που ανταπέδωσαν κατά την διάρκεια του καβγά, με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε η παραγγελία τους, όπως έχει γίνει γνωστό. Οι πελάτες έντρομοι, εκείνη την στιγμή, σηκώνονται από τα γεμάτα τραπέζια και προσπαθούν να βρουν τόπο διαφυγής για να απομακρυνθούν, αφού τόσο εντός του beach bar τόσο και εκτός, επικρατεί ο απόλυτος πανικός.

Παράλληλα στο παρακάτω βίντεο, ο 55χρονος ιδιοκτήτης γίνεται «στόχος» της παρέας των Βουλγάρων, οι οποίοι τον χτυπούν με μανία σε όλο του το σώμα, στο πρόσωπο και στο κεφάλι, αδυνατώντας να αντιδράσει, ενώ εκείνοι συνεχίζουν να τον ξυλοκοπούν αλύπητα ακόμη και όταν είναι πεσμένος και αιμόφυρτος στο έδαφος. Τότε, οι ένοπλοι μπράβοι του 55χρονου, φέρεται να πυροβόλησαν 5-6 φορές, τραυματίζοντας ένα άτομο στο στήθος, και ένα ακόμη στο χέρι, ενώ στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν, προτού φτάσει η ΕΛ.ΑΣ..

Παράλληλα στο παρακάτω βίντεο, ο 55χρονος ιδιοκτήτης γίνεται «στόχος» της παρέας των Βουλγάρων, οι οποίοι τον χτυπούν με μανία σε όλο του το σώμα, στο πρόσωπο και στο κεφάλι, αδυνατώντας να αντιδράσει, ενώ εκείνοι συνεχίζουν να τον ξυλοκοπούν αλύπητα ακόμη και όταν είναι πεσμένος και αιμόφυρτος στο έδαφος. Τότε, οι ένοπλοι μπράβοι του 55χρονου, φέρεται να πυροβόλησαν 5-6 φορές, τραυματίζοντας ένα άτομο στο στήθος, και ένα ακόμη στο χέρι, ενώ στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν, προτού φτάσει η ΕΛ.ΑΣ..

Πολύ σύντομα, στο κατάστημα έφτασαν και οι αστυνομικοί και άνδρες της ΟΠΚΕ, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε 5 Βούλγαρους (30, 39, 40, 41 και 45 ετών), που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.


Το εμπόριο ναρκωτικών και οι σχέσεις του «αρχηγού» των Βουλγάρων με την μαφία

Σύμφωνα με τον βουλγαρικό τύπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φέρεται να είναι γνωστοί άνθρωποι του υποκόσμου της γειτονικής χώρας. Μάλιστα, ο φερόμενος ως αρχηγός της παρέας των Βούλγαρων, φέρεται να είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στη Σόφια, ο οποίος κατάφερε να φτάσει σε ηγετική θέση και φέρεται να έχει συνεργαστεί με «βαριά» ονόματα της βουλγαρικής μαφίας.

Η χρυσή επένδυση του 55χρονου

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός Νονού της νύχτας στη Βουλγαρία, με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Όπως μετέδωσε η voria.gr, η επένδυση που έκανε ο 55χρονος με την αγορά του γνωστού beach bar της Χανιώτης, το οποίο κάθε καλοκαίρι γίνεται το επίκεντρο του “in τουρισμού” στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, συζητήθηκε αρκετά στη γειτονική χώρα.

Στη Χαλκιδική πάντως λεγόταν ότι ο ίδιος έχει παρόμοιες επενδύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στην Ισπανία. Τα ποσά που κυκλοφορούσαν για την αγορά του beach bar της Χαλκιδικής ήταν πολύ μεγάλα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιβεβαίωσης. Μιλούσαν για χρυσή επένδυση από τον Βούλγαρο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα (18/08), συνελήφθησαν ο 55χρονος ιδιοκτήτης του beach bar, επίσης βουλγαρικής καταγωγής, και άλλοι 2 θαμώνες που συμμετείχαν στο πρωτοφανές περιστατικό και τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς.

Και οι τρεις, συνελήφθησαν, με το αδίκημα της συμπλοκής, και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο του Πολυγύρου.

Συνολικά, έχουν γίνει 8 συλλήψεις για το περιστατικό, ενώ η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Υπήρχαν αίματα παντού, οι θαμώνες έτρεχαν να σωθούν»

«Υπήρχαν αίματα παντού, επικράτησαν σκηνές χάους. Στο μαγαζί εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν περίπου 400-500 άτομα. Έτρεχαν όλοι να σωθούν, έκλαιγαν, τσίριζαν, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι γίνεται. Έφευγαν προς κάθε κατεύθυνση, όπου μπορούσε ο καθένας» είχε αναφέρει στο enikos.gr ο κ. Ιωάννης Κολοκυθάς, εθελοντής διασώστης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

«Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο λόγος που ξέσπασε ο καβγάς, ωστόσο έγινε ο κακός χαμός. Εγώ κλήθηκα αμέσως στο σημείο λόγω των τραυματισμών. Είχαμε έναν άνθρωπο με σφαίρα στο στήθος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και επίθεση με σπρέι πιπεριού. Είναι αδιανόητο να έχουμε τέτοια περιστατικά, σε σημεία που υπάρχει τόσος κόσμος. Θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom