Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Χανιά: Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο στους τρεις νέους που σκοτώθηκαν στο φρικτό τροχαίο στον ΒΟΑΚ - Αγωνία για την 22χρονη


«Μαύρη» Δευτέρα θα ξημερώσει για την κοινωνία της Κρήτης καθώς αύριο (19/8) αναμένεται να γίνουν οι κηδείες των τριών νέων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε στον ΒΟΑΚ το πρωί του Σαββάτου (17/8).

Την ίδια ώρα η 22χρονη που επίσης επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.gr, οι τρεις φίλοι και συνάδελφοι της 22χρονης, ο 16χρονος Αλέξανδρος, ο 18χρονος Νίκος -οδηγός του οχήματος- και ο 20χρονος Θοδωρής που «έσβησαν» στο τραγικό τροχαίο βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους θα κηδευτούν τη Δευτέρα (19/8).

Η οικογένεια και οι φίλοι του 20χρονου Θοδωρή, θα τον αποχαιρετήσουν αύριο το πρωί. Η κηδεία του θα γίνει στις 11:30 στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, στις Μουρνιές. Η κηδεία του 18χρονου Νίκου θα γίνει στις 6 το απόγευμα της ίδια ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών. Τέλος, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο και τον 16χρονο Αλέξανδρο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επενέβαινε η παρέα των νεαρών μπήκε στο αντίθετο ρεύμα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενα μίνι βαν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να κάνει προσπέραση, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και βρήκε στο πρανές του δρόμου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με το μίνι βαν, μέσα στο οποίο βρίσκονταν 19 άτομα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση, οι επιβαίνοντες στο ΙΧ εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους. Στο σημείο έσπευσαν και 4 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και κλιμάκιο της Τροχαίας ΒΟΑΚ. Δύο νεαρά αγόρια σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ το τρίτο κατέληξε λίγο αργότερα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων, όπου και μεταφέρθηκε. Η 22χρονη κοπέλα, όπως προαναφέρθηκε, παλεύει για τη ζωή της, φέροντας βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δεν φορούσαν ζώνη

Παράλληλα, υπήρξε αναφορά ότι κανείς στο αμάξι δεν φορούσε ζώνη, κάτι που πιθανώς να αποδείχθηκε μοιραίο για τα τέσσερα νεαρά παιδιά. Σημειώνεται ότι οι επιβαίνοντες στο μίνι βαν δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι στο βαν επέβαινε και μια οικογένεια με μικρά παιδιά.

Η Τροχαία ΒΟΑΚ έχει αναλάβει την έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, προσπαθώντας να ρίξει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν.

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο

ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΡΗΤΗ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΡΗΤΗ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΡΗΤΗ

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom