Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σκέψεις κι ερωτήματα για τα χτεσινά επεισόδια των "αγνώστων" στο Σύνταγμα



Το κείμενο που ακολουθεί είναι επιστολή νεαρού Αναγνώστη μας

Χθες 15 Ιοουνίου 2011 οπως πολλοι απο μας ετσι και εγω κατεβηκα στο Συνταγμα.Το τι εγινε  στο κεντρο της Αθηνας το γνωριζουμε πανω κατω ολοι μας, ειδαμε πολλα κι ακουσαμε ακομα περισσοτερα. Δεν ξερω ομως ποσοι απο εμας αναλογιστηκαν το αποτελεσμα των χθεσινων γεγονοτων.

Ολα ξεκινησαν ειρηνικα χθες το πρωι με συγκεντρωσεις των ‘’αγανακτισμενων’’, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και αλλων. Το γενικοτερο ειρηνικο κλιμα ομως καταφεραν και χθες (οπως και αλλες φορες στο παρελθον) να καταστρεψουν οι γνωστοι σε ολους μας ‘’γνωστοι – αγνωστοι’’.

Εισεβαλαν στον χωρο της πλατειας και αρχισαν να προκαλουν και να πετουν αντικειμενα στους αστυνομικους,στη συνεχεια χωρις να δοθει εκταση στο γεγονος απο τις δυναμεις της αστυνομιας, ομαδες διαδηλωτων προσπαθησαν να τους απωθησουν.Το παιχνιδι ομως ειχε ηδη ξεκινησει κι ηταν θεμα χρονου να επεμβουν τα ΜΑΤ.Καποιοι διαδηλωτες αρχισαν να αποχωρουν, καποιοι αλλοι, περισσότεροι τον αριθμο, παρεμειναν προσπαθωντας να κατευνασουν οσο μπορουσαν την εντονη και φορτισμενη ατμοσφαιρα και να δειξουν οτι δεν ηταν αυτος ο δικος τους αγωνας.

Οι ομαδες των ‘’κουκουλοφορων ‘’ ομως ειχαν πετυχει τον σκοπο τους,εναν σκοπο που καποιοι αλλοι τους ειχανε βαλει να εκτελεσουν γιατι οσοι εχουν λιγο μυαλο να σκεφτουν, μπορουν να καταλαβουν οτι αυτες οι ομαδες ειναι υποκινουμενες απο τις εκαστοτε  κυβερνησεις αυτου του τοπου.Θυμηθειτε λιγο αν θελετε παλαιοτερα σκηνικα που με την δραση τους αυτες οι ομαδες βοηθησαν στο να ξεχαστουν απο το λαο φλεγοντα πολιτικα ζητηματα και σκανδαλα που βγηκαν στην φορα.

Αυτο πετυχαν και χθες,ενω μεχρι και το πρωι της 15/6/11 ολος ο κοσμος διαδηλωνε την οργη του κατα του πολιτικου συστηματος, απο την στιγμη που ξεκινησαν τα επεισοδια και μετα, η οργη αυτη μεταφερθηκε στο προσωπο της ελληνικης αστυνομιας.

Ξαφνικα ολοι ξεχασαν τα 300 παλικάρια που ταϊζουμε ακομα και σημερα,αλλο ενα οργανωμενο σχεδιο στεφθηκε με απολυτη επιτυχια. και απο αυτο το σημειο και μετα εμενα αρχιζουν να μου γεννιουνται διαφορα ερωτηματα:
Πρωτον γιατι αφησαμε να συμβει κατι τετοιο; 
Δευτερον γιατι για αλλη μια φορα μας φταιει η αστυνομια; 
Μαλλον ολοι μας ξεχασαμε πριν καποιους μηνες, και συγκεκριμενα την 1/3/11 οταν δυο παιδια απο αυτα δωσανε την ζωη τους σε συμπλοκη με κακοποιους. τοτε αυτα τα παιδια τα χαρακτηριζαμε ηρωες. τωρα ποια δεν ειναι;! ειναι. εμεις ομως το ξεχασαμε. η μαλλον για να λεμε και του στραβου το δικιο καποιοι αλλοι μας εκαναν να το ξεχασουμε. και ενα τελευταιο ερωτημα που εχω παντα, για την ακριβεια παραπονο, και που ακομα δεν εχω καταφερει να βρω απαντηση:
Ποτε επιτελους αυτος ο λαος θα ανοιξει τα ματια του και θα καταλαβει οτι τα παντα σε αυτην την χωρα λειτουργουν κατω απο ενα οργανωμενο σχεδιο που εχουν φτιαξει καποιοι για εμας χωρις εμας;

Αυτος ο λαος φαινεται οτι εχει αρχισει να ξυπναει.Χθες ομως χασαμε λιγο το στοχο μας,τον πραγματικο στοχο αυτου του αγωνα.Μπορει να ειμαστε οτι ειμαστε σαν λαος, τουλαχιστον ομως οταν αγωνιζομαστε το κανουμε ολοι μαζι κι αυτο μπορει ακομα να μας δινει καποιες ελπιδες.
ΓΙΑΝΑΘΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom