Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Με το που φύσηξε άρχισαν και οι πυρκαγιές

Τρεις πυρκαγιές έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσιά ανά την Ελλάδα, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Σε εξέλιξη φωτιές σε Ελευσίνα και Ύδρα. Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά στο Πήλιο. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, ξεσπάει πυρκαγιά πάνω από τηλίμνη Κουμουνδούρου, στον περιφερειακό του Αιγάλεω στηνΕλευσίνα. Για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στις 12.25 καίγοντας χαμηλή βλάστηση, έχουν ενεργοποιηθεί εννιά οχήματα της Πυροσβεστικής, με 15 άνδρες σε πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην Ύδρα, κοντά στη μονή Ζούρβα καίγοντας ξερά χόρτα. Επί τόπου βρίσκονται δύο οχήματα του δήμου και ένα της Πυροσβεστικής, ενώ στις δυνάμεις προστέθηκε το μεσημέρι και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Πηλίου που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα.Η φωτιά έκαιγε πευκοδάσος κοντά στον οικισμό του Άη Γιώργη, ωστόσο ο οικισμός δεν απειλήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις από 23 πυροσβέστες, με 14 οχήματα και 17 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα.

Οι δυνάμεις παραμένουν για το φόβο της αναζωπύρωσης. Νωρίτερα επιχειρήθηκε να πετάξουν αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, ωστόσο αυτό δεν έγινε δυνατό γιατί στην περιοχή πνεόυν ισχυροί άνεμοι, όπως είχε προβλέψει για σήμερα η ΕΜΥ.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom