Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Οταν η δικαιοσύνη είναι τυφλή



Σε μία 78χρονη γυναίκα ρίχνει αποκλειστικά την ευθύνη για την πυρκαγιά της Ηλείας το 2007, το βούλευμα πλημμελειοδικών, απαλλάσσοντας την Πυροσβεστική, τη Νομαρχία Ηλείας, την Αστυνομία και το Δήμο Ζαχάρως. Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι και να γίνουν στάχτη 50.000 στρέμματα δάσους. Το βούλευμα, που χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, κρίνει ως υπεύθυνη την 78χρονη που, όπως τονίζεται η φωτιά ξεκίνησε από το σπίτι της και λόγω αμελούς συμπεριφοράς της εξαπλώθηκε. Επίσης, το συμβούλιο πλημμελειοδικών Ηλείας δε δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως για περαιτέρω διενέργεια κύριας ανάκρισης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Σπύρος Μπηλιώνης, τόνισε ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο της γυναίκας, προσθέτοντας ότι αν αυτή η φωτιά ξεκίνησε μόνο από το σπίτι της θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί και όχι να κατακάψει ολόκληρη την περιοχή. Οι συγγενείς των θυμάτων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν το δικαστικό αγώνα καθώς θεωρούν ότι υπήρχαν λάθη και παραλήψεις υψηλά ιστάμενων προσώπων. ΣΚΑΙ
Πηγή:skitso.biz

4 σχόλια:

anemona είπε...

καλημερα

Δεν αμφισβητώ την απόφαση της δικαιοσύνης
Δέχομαι πως αυτή η γυναίκα άθελα της έβαλε φωτιά…
Αλλά που βρίσκεται το κράτος?!!… οι αρχές?!! για να την καταστείλουν…
Που είναι η δική τους ευθύνη??…

Phivos Nicolaides είπε...

Το θέμα είναι να μην είναι θεόστραβη...

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή μου Μαρία αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω με το ''τυφλή''!Είδαν τη γιαγιά και κανέναν άλλο,απ' όλους τους καθ' ύλην αρμόδιους που αδράνησαν εγκληματικά με αποτέλεσμα να καεί όλη η Ηλεία.Να είσαι καλά,καλό μήνα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Φοίβο δυστυχώς και θεόστραβη κι αλοίθωρη είναι πολλές φορές.Ο κόσμος έχει και νου και γνώση κι αφού δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο γελάει ειρωνικά.
Καλό μήνα!

Read more: Go to TOP and Bottom