Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Για τη χαμένη τιμή του κοινοβουλίου






ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς:Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής
Κοιν/ση:Αρχηγούς των Ελληνικών κομμάτων
Ενταύθα
03/08/09

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Βουλής προ ημερών,προφανώς από συντεχνιακή αλληλεγγύη,θελήσατε να στηρίξετε τους Βουλευτές για τα γεράματά τους.
Προτείνατε τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο με την οποία τις ασφαλιστικές εισφορές των Βουλευτών,που δεν εργάζονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους,να τις πληρώνουν οι 'Ελληνες φορολογούμενοι.Βέβαια μπροστά στη γενική κατακραυγή την αποσύρατε.

Ως απλοί πολίτες,όχι νομομαθείς,θέλοντας να σας βοηθήσουμε σας κάνουμε δυο προτάσεις για την αναβάθμιση του κύρους της Βουλής.

Η πρώτη είναι να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών κατά ένα τρίτο!Πιστεύουμε ότι και με διακόσιους (200) μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά το κοινοβούλιο,χώρια που θα αναπτυχθεί και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των ώστε να εκλέγονται οι καλύτεροι.Παράλληλα θα μειωθούν σημαντικά τα έξοδα του κοινοβουλίου και το δημόσιο ταμείο θα μπορεί να διαθέσει τα περισσευούμενα χρήματα σε κοινωφελείς σκοπούς.

Η δεύτερη πρόταση θεωρούμε ότι είναι σημαντικότερη διότι άπτεται ηθικών αξιών περισσότερο και λιγότερο οικονομικών.
Να θεσμοθετηθεί η Βουλευτική έδρα ως η πλέον τιμητική διάκριση για κάθε 'Ελληνα πολίτη που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Φυσικά μια τέτοια θέση θα είναι ΑΜΙΣΘΗ!Κι όταν λέμε άμισθη εννοούμε χωρίς δεκάρα αμοιβή,χωρίς Lexus,χωρίς γραφεία κι αποσπασμένους επιτελείς,χωρίς δωρεάν τηλέφωνα,χωρίς αποζημίωση για συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής και χωρίς Βουλευτική σύνταξη.
Θα εξασκούν βεβαίως το επάγγελμά τους,δεν θα υπάρχει ασυμβίβαστο!

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για όποιους θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα και να γραφεί το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία κι όχι με μελανά,όπως γράφεται πολλών σήμερα!

Υπάρχει σαφώς ο κίνδυνος να εκλέγονται οι έχοντες πλούτο,ίσως όμως οι χορτάτοι να είναι λιγότερο επιρρεπείς σε χριστοφοράτους πειρασμούς.

Κύριε Πρόεδρε τολμήστε με ριζοσπαστικές κινήσεις να ξαναδώσετε στο κοινοβούλιο τη χαμένη του αίγλη.
Φτάνει πια η απαξίωση κι ο εξευτελισμός των θεσμών.
Κάντε το λαό να πιστέψει και πάλι στον κοινοβουλευτισμό!
Μετά τιμής
ΖΕΙΔΩΡΟΝ

9 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΘΕΡΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ
ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΤΟΥΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΙΝ
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ!ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
ΘΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΘΑ ΤΥΧΕΙ ΤΗΣ ΔΕΟΥΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ?ΟΨΟΜΕΘΑ...

angel είπε...

Καλησπέρα και τα συγχαρητήρια μου!! Βάζω και γω την υπογραφή μου σαυτή την επιστολή και εύχομαι να υπάρξει έστω και ένα άτομο από αυτούς που υποτίθεται μας κυβερνάνε και να δώσει μια απάντηση...

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΟΜΜaΤΑ, ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ
ΛΑΟ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΣΘΟ.
ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ. ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ.ΣΟΥ ΛΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ" ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ: " ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;". ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ, ΤΟΤΕ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΕΥΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΠΕΝΤΕ ΔΡΑΧΜΕΣ; ΤΟΣΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΥΓΑΤΙΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΣΕ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ; ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ.

"όλα τα γκόλ"

Hagi είπε...

Θεωρώ ενα απο τα καλύτερασ, ισως το καλύτερο κειμενο το ΖΕΙΔΩΡΟΝ τουλαχιστον που εχω διαβασει εγω.Μπραβο!!!
Θα ηθελα να επισημάνω το σημει που μιλαει για 200 αντι για τριακοσιους.Αν δεν με απατά η μνημη μου καποιες αλλες χώρες εχουν πανω απο 300!Αυτη η καταντια ομως σιγουρα δεν υπαρχει.Εγω εχω μια υποψια οτι αν ηταν διακοσιοι απλα θα μοιραζοντουσαν περισσοτερες μιζες και οποιες ρεμούλες σαυτους τους εναπομειντας 200.
Οσο για την μη μισθωση των βουλευτων θα ηταν η καλυτερη λύση ομως οπως πολυ καλα γνωριζεις ΖΕΙΔΩΡΟΝ τα παντα μεταφραζονται σε χρημα.
Η βουλή των Ελληνων σηματοδοτεί την μεγαλιωδης εννοια της δημοκρατιας σωστα?Ομως οταν η λεξη δημοκρατια εχει γίνει ονομα κομματος τοτε χασαμε και την εννοια της λεξης και την εννοια του πολιτέυματος!

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Χριστόδουλε,αγαπητή Αγγελική,Πατριώτη μου και καλέ μου Χρήστο σας ευχαριστώ όλους.Αυτά πιστεύω,αυτά έγραψα.Ας αποφασίσουν οι εθνοπατέρες μας να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά γιατί έχουν παραβρομίσει!Θα μας πνίξει όλους η μπόχα.Να είστε καλά όλοι.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Εσύ άριστα έπραξες και καλά τους τα έγραψες,και τα γραπτά μένουν
Αυτοί οι ακατονόμαστοι τι κάνουν
η τι θα κάνουν ΑΝ το διαβάσουν...
Ας το βάλουν σε δημοσκοπικό γκάλοπ για να δούνε ΑΝ θέλουν...πόσος κόσμος συμφωνεί!Είμαι σίγουρος ότι θα απογοητευτούν και θα χάσουν τον ύπνο τους.Να μιά πρόταση απ'τον Απόμαχο,σεμνή και ταπεινή!

zeidoron dtsoukas είπε...

Χριστόδουλε καλησπέρα!Μην έχεις αμφιβολίες ότι το διάβασαν.Το διάβασαν και το παραδιάβασαν διότι αναδημοσιεύτηκε από το troktiko.blogspot.com.Είναι το μεγαλύτερο μπλογκ με 1.000.000 επισκέψεις την ημέρα κι από αυτό ενημερώνονται όλοι τους!Τώρα αν συμφωνούν είναι άλλο θέμα.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δημήτρη ,
Να την επαναφέρεις την εγγραφή αυτή με τα σχόλια και να την αφήσεις περισσότερο. είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε .
Την τελευταία δε παράγραφο αν συμφωνείς πέρασέ την υπό μορφή σχολίου στην σημερινή ανάρτηση του ΠΗΓΑΙΜΟΥ να την διαβάσουν οι πολυάριθμοι επισκέπτες που μας τιμούν με την παρουσία τους.
Ευχαριστώ

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΤΗ ΛΥΓΕΡΗ...ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ

Read more: Go to TOP and Bottom