Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Συλλήψεις στη «Μανωλάδα» του Μεσολογγίου

- Επιχείρηση απ’ τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος στον κάμπο των Οινιαδών 
- 7 συλλήψεις, σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα

Η κατάσταση με τους σύγχρονούς σκλάβους, αλλοδαπούς μετανάστες που εργάζονται σκληρά και ζουν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε στάνες και κοτέτσια, έχει και στο παρελθόν απασχολήσει. 

Αυτή τη φορά, όμως, ανέλαβε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος
των Αθηνών, που, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, ήρθε στο Μεσολόγγι χθες το βράδυ, έχοντας έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο που έθεσε σε εφαρμογή νωρίς σήμερα το πρωί.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ στο κτίριο της Α.Δ. Αιτωλίας βρίσκονται αυτή την ώρα 10 μετανάστες που εξετάζονται ως μάρτυρες. Οι συλληφθέντες είναι 5 ημεδαποί κάτοικοι της περιοχής (ανάμεσά τους και μια γυναίκα) και 2 Ρουμάνοι. Όλοι θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράβαση του αρθρου 323 του ποινικού κώδικα, που μιλά για εμπορία ανθρώπων!

Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν πέθανε βρέφος στην περιοχή απ’ το κρύο και τις κακές συνθήκες διαβίωσης …και ήταν αυτό που οδήγησε αργότερα τον ίδιο τον Δήμο Μεσολογγίου στο να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, στην περιοχή εξακολουθούν να λειτουργούν κυκλώματα που φέρνουν και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως σε αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή. Φυσικά χωρίς ασφάλιση, κατάσταση που με βάση το νέο νόμο, επιφέρει πρόστιμο έως 10.500 ευρώ.

Στο agrinioreport.com είχαμε πρόσφατα αναφερθεί στους επικείμενους ελέγχους σε αγροτικές περιοχές (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

από http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom