Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση των κατοίκων της Χαλκιδικής στο Σύνταγμα (φωτο & βίντεο)


Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος αυτήν την ώρα κορυφώνεται το «Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική» που διοργανώνουν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση. Κλειστή μία λωρίδα στη λεωφόρο Αμαλίας.

Με στάσεις που πραγματοποίησε στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Λαμία το «Καραβάνι αλληλεγγύης» των κατοίκων της Χαλκιδικής, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες όλης της χώρας για τις «καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και την ποινικοποίηση των αγώνων όσων αντιτίθενται σε αυτήν».



Στις πόλεις από τις οποίες πέρασαν οι κάτοικοι είχαν συναντήσεις με φορείς, προχώρησαν σε ενημέρωση των κατοίκων και διοργάνωσαν πορείες διαμαρτυρίας.


Το «Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης» κορυφώνεται σήμερα με την τελευταία στάση των κατοίκων της Χαλκιδικής στην Αθήνα, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.


Νωρίτερα οι κάτοικοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενώ επέδωσαν επιστολή στα κεντρικά γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε», στην οποία δηλώνουν ρητά, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία του τόπου. «Η Ελλάδα δεν είναι ενημερωμένη πλήρως γι' αυτό που πρόκειται να γίνει στη Χαλκιδική. Γι' αυτό διοργανώσαμε το καραβάνι», εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Ζουμπάς, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής.

Δείτε το βίντεο




Ο ίδιος επανέλαβε, ότι στη Χαλκιδική προβλέπεται τεράστια μεταλλευτική δραστηριότητα, που θα είναι η καταστροφή του τόπου, ενώ κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση κάνει λόγο για τήρηση της νομιμότητας με κάθε κόστος, ωστόσο δεν τηρείται κανενός είδος νομιμότητα στην εταιρεία, η οποία έχει προχωρήσει σε αποδεδειγμένες παρανομίες».


Παρόντες για να δηλώσουν τη στήριξή τους στους κατοίκους ήταν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι βουλευτές, Δημήτρης Τσουκαλάς και Κατερίνα Ιγγλέση, εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής, Σπύρος Χαλβατζής, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Σπίθας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom