Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σπασμωδικές κινήσεις από Κυβέρνηση,Αδωνι και Μπέζα! - Κόβουν τις συμβάσεις 1000 και πλέον ιατρών του ΕΟΠΥΥ επειδή απεργούν


Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ). Κόβονται οι συμβάσεις 1000 και πλέον ιατρών αορίστου χρόνου για τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δε θα μπορούν πλέον να βλέπουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία δωρεάν 1000 και πλέον γιατροί του Οργανισμού, οι οποίοι δεν απολύονται αλλά χάνουν το προνόμιο της σύμβασης.


Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και όχι από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος το πρωί της Πέμπτης προειδοποίησε τους απεργούς-γιατρούς ότι θα ...περάσει στο Plan B το οποίο δε θα τους αρέσει καθόλου όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συμβάσεις των γιατρών διακόπτονται από το πρωί της Παρασκευής όπως δήλωσε ο κ.Μπέζας καθότι όπως σημείωσε: «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ»

Παράλληλα σημείωσε ότι: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

Να σημειωθεί ότι η ποινή του υπουργείου Υγείας αφορά πάνω από 1000 γιατρούς οι οποίοι έχουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με τον ΕΟΠΥΥ, αμείβονται με μηνιαίες αποδοχές ενώ έχουν δικαίωμα και ιδιωτικού ιατρείου στο οποίο είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά στα ιδιωτικά τους ιατρεία και όχι στη μόνιμη θέση τους στον Οργανισμό.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν την απεργία τους από την περασμένη Δευτέρα ενώ σκοπεύουν να τη συνεχίσουν έως και τις 9 Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.
http://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom