Παρασκευή 1 Μαΐου 2026

Θλίψη στο Αγρίνιο: «Έφυγε» ο σπουδαίος παλαίμαχος του Παναιτωλικού Διονύσης Τσάμης

Θλίψη σκορπά στο Αγρίνιο και στην οικογένεια του Παναιτωλικού η είδηση του θανάτου του Διονύση Τσάμη, που «έφυγε» σε ηλικία 75 ετών.

Ο σπουδαίος παλαίμαχος της ομάδας του Αγρινίου και εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε η Αιτωλοακαρνανία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Γεννημένος στο Αγρίνιο το 1951, κατέγραψε 160 συμμετοχές με τη φανέλα του Τίτορμου. Αναδείχθηκε από τα «σπλάχνα» του Παναιτωλικού, όντας ανακάλυψη του προπονητή Σωτήρη Καρποδίνη.

Μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε ως το 1980. Οι τελευταίοι σταθμοί της καριέρας του ήταν σε Κόρινθο και Αναγέννηση Άρτας.

Ο Διονύσης Τσάμης αγωνίστηκε και με την Εθνική Ελλάδας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε δύο φορές.

Επί σειρά ετών στο Αγρίνιο δραστηριοποιήθηκε ως γυμναστής, ιδρύοντας μάλιστα και ακαδημία ποδοσφαίρου.

Ο νεαρός Διονύσης Τσάμης, με τη φανέλα του Παναιτωλικού

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού:

Ο Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος αποχαιρετά με συγκίνηση τον Διονύση Τσάμη, που έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια.

Αναδείχθηκε από τον Παναιτωλικό, με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε από το 1966 μέχρι το 1972, πριν διαγράψει λαμπρή καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο, της τότε Ά Εθνικής, ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, φθάνοντας να φορέσει και τη φανέλα με το εθνόσημο.

Η οικογένεια του Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ. εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Η ακαδημία ποδοσφαίρου «Τα Καναρίνια», της οποίας υπήρξε ιδρυτής, σε συλλυπητήρια ανακοίνωση αναφέρει:

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η οικογένεια της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Τα Καναρίνια» αποχαιρετά σήμερα τον ιδρυτή της, Διονύση Τσάμη.

Ο Διονύσης Τσάμης δεν υπήρξε μόνο ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που τίμησε τη φανέλα του Παναιτωλικού, της ΑΕΚ και της Εθνικής μας ομάδας. Υπήρξε, πάνω απ’ όλα, ένας ευγενής Δάσκαλος και ένας ταπεινός εργάτης του αθλητισμού, που αφιέρωσε τη ζωή του στη διάπλαση των νέων του τόπου μας.

Το όραμά του για μια Ακαδημία που θα γαλουχεί πρωτίστως ανθρώπους με ήθος και έπειτα αθλητές, αποτελεί για εμάς την ιερή παρακαταθήκη που οφείλουμε να διαφυλάξουμε.

Ως Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του και συνεχιστή του έργου του, Ανδρέα Τσάμη, καθώς και σε όλη την οικογένεια του εκλιπόντος.

Δάσκαλε, το Αγρίνιο και «Τα Καναρίνια» σου δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αιτωλικής γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom