Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Λέρος: Με αποδοκιμασίες & γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν τον Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο του νησιού (βίντεο)

Κατέρρευσε παιδίατρος στο νοσοκομείο Σάμου από υπερκόπωση

Με έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κάτοικοι της Λέρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο του νησιού.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις και την υποστελέχωση, όπως καταγγέλλουν του νοσοκομείου τους, και ότι ζουν με κίνδυνο της υγείας τους για απλές ιατρικές πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν στο νησί τους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διασχίζοντας το πλήθος που τον αποδοκίμασε, προσπάθησε να μιλήσει με κάποιους από τους κατοίκους ωστόσο οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους.

Στη συνέχειαμ ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με φορείς και γιατρούς του νοσοκομείου, όσο το πλήθος παρέμενε έξω και φώναζε.

Κατέρρευσε παιδίατρος στο νοσοκομείο Σάμου από υπερκόπωση

Την ίδια στιγμή, σοκάρει η υπόθεση της παιδιάτρου του νοσοκομείου της Σάμου η οποία μετά από αλλεπάλληλες εφημερίες μεταφέρθηκε με συμπτώματα εγκεφαλικού στο Τζάνειο νοσοκομείο.

«Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών», δήλωσε με ανακοίνωση η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου.

Η παιδίατρος είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα από την Γερμανία όπου εργαζόταν τον περασμένο Απρίλιο. Από την 1η Αυγούστου η γιατρός φέρεται να είχε κάνει έξι ενεργές 24ωρες εφημερίες και τέσσερις με κάλυψη-ετοιμότητα.

«Το κορίτσι μας, έκανε 23 εφημερίες τον μήνα, γι’ αυτό διαλύθηκε», είπε συγγενής της.

Οι γιατροί προειδοποιούν πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το νοσοκομείο θα κλείσει.

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Το λέω αυτό, γιατί και με την παιδιατρική κλινική υπάρχει σοβαρό ζήτημα τα τελευταία χρόνια εκεί αλλά και γενικά ο οργανισμός του νοσοκομείου είναι κατά το ήμισυ πλήρης, ενώ, δηλαδή, θα έπρεπε να υπηρετούν 70-75 γιατροί, έχει 30 αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΟΕΝΓΕ.

Τα σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο της Σάμου δεν τα αρνείται ούτε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έκανε δεκτή την παραίτηση της διοικήτριας.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom