Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Χαλκιδική: Πέντε συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο σε beach bar με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες (φωτο)


Ανάστατη η Χανιώτη στη Χαλκιδική από τα όσα έγιναν σε beach bar της περιοχής. Στο νοσοκομείο οι τρεις τραυματίες. Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί.

Στη σύλληψη των πέντε Βούλγαρων που προκάλεσαν αιματηρό επεισόδιο το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου του 2024, σε beach bar στην Χαλκιδική, προχώρησαν σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. 

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων γκλοπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια.

Οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Πολυγύρου, με τον έναν εξ αυτών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς φαίνεται να δέχτηκε σφαίρα στο στήθος.

Γύρω στις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής (16-08-2024) η περιπολία, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, του ΑΤ Κασσάνδρας έλαβε σήμα για επεισόδιο σε beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής και κατά την άφιξή τους στο σημείο οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι οι εμπλεκόμενοι κατείχαν μαχαίρια και ρόπαλα.

Κατά το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγο νωρίτερα, φαίνεται ότι ομάδα Βούλγαρων υπηκόων τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, επίσης Βούλγαρο υπήκοο, χτυπώντας τον με γροθιές και κλοτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο για τις εξελίξεις και ανέμεναν έξω από το κατάστημα ενίσχυση από ομάδα ΟΠΚΕ που βρισκόταν κοντά στο σημείο. Μετά από διάστημα λίγων λεπτών ακούστηκαν από το εσωτερικό του καταστήματος πυροβολισμοί και οι θαμώνες βγήκαν από το κατάστημα.

Με την άφιξη της ΟΠΚΕ στο σημείο, οι αστυνομικοί εισήλθαν στο εσωτερικό του beach bar, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν πέντε αλλοδαπούς υπηκόους Βουλγαρίας, οι οποίοι κατόπιν υπόδειξης είναι αυτοί που επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη.

Αυτόπτες μάρτυρες στο newsit.gr

«Έγινε ένας καβγάς με πολλά άτομα, υπήρξε ένταση και λογοφέρανε. Το μαγαζί εκείνη την ώρα είχε περίπου 500 άτομα και κάποια στιγμή βγήκε το όπλο και ακούστηκαν έξι πυροβολισμοί», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο newsit.gr.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο κόσμος φοβήθηκε και έτρεχαν όλοι να σωθούν. «Στη συνέχεια αυτό που ακολούθησε ήταν φοβερό. Τσίριζαν και έκλαιγαν όλοι και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο ή να φύγουν ή να προστατευτούν. Το μαγαζί είχε ηλικίες από δεκαεφτάχρονα μέχρι και ογδοντάχρονους. Επικράτησε χαμός και φοβηθήκαμε όλοι. Ο χώρος του μαγαζιού άδειασε μετά το επεισόδιο».

«Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση»

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε μιλώντας στο newsit.gr και ο τραγουδιστής Μάνος Καγιάς. «Την ώρα των πυροβολισμών επικράτησε σύγχυση, άγχος και αγωνία. Το μαγαζί άδειασε μέσα σε δέκα λεπτά. 

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας από τους πελάτες παρά μόνο αυτοί που καβγάδισαν μεταξύ τους. Ο κόσμος διασκέδαζε, έτρωγε και με το που άκουσαν τους πυροβολισμούς υπήρξε μεγάλη αναστάτωση».

Εθελοντής διασώστης που βρέθηκε στο σημείο στα πρώτα κρίσιμα λεπτά και με ανάρτησή του facebook περιγράφει τα όσα  συνέβησαν. «Περίπου στις 24:00 ειδοποιήθηκα για σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς και αρκετούς εμπλεκομένους οι οποίοι ενεπλάκησαν σε παραλιακό κατάστημα της περιοχής μας…

Σε δύο λεπτά ακριβώς έκανα άφιξη στο σημείο σαν πρώτος ανταποκριτής με όλο τον εξοπλισμό και κατευθείαν εστίασα στον άτυχο άντρα ο οποίος είχε δεχθεί μια σφαίρα στο στέρνο…

Κατόπιν επικοινωνίας με το ΕΚΑΒ ζήτησα συγκεκριμένες οδηγίες για να χειριστώ το περιστατικό διότι ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα να αντιμετωπίσω τραύμα από σφαίρα…

Ταυτόχρονα ζήτησα δύο ασθενοφόρα μιας και υπήρχαν και άλλοι δύο τραυματίες και ειδικά ο ένας από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι σε συνδυασμό με το σπρέι πιπεριού οι ζωτικές του ενδείξεις ήταν πίεση 200 με 135 και165 σφυγμούς…

Τα 2 ασθενοφόρα παρέλαβαν και τους τρεις τραυματίες για τα περαιτέρω και τη μεταφορά τους στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας και στο νοσοκομείο Πολυγύρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom