Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ: «Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, δεν έχουν δει τίποτα ακόμα» (φωτο & βίντεο)


Με την αποφασιστική διαβεβαίωση για συνέχιση του αγώνα μέχρι να ξαναμπούν όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στις δουλειές τους και να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα, αλλά και με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» ολοκληρώθηκε η μεγάλη διαδήλωση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, που παρέμεινε για αρκετή ώρα αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του κόμβου του Μαρτίνου.

Δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, δεν έχουν δει τίποτα ακόμα, τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.

Ο Π. Πολίτης ευχαρίστησε τα σωματεία και τους φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων. Για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στη σημασία της αλληλεγγύης και επισήμανε πως η σημερινή απεργία στη Λοκρίδα, η συγκέντρωση στο εργοστάσιο και ο αποκλεισμός της Εθνικής έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως δε θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους εργαζόμενους.

«Είναι ένας αγώνας αντοχής», τόνισε ο Π. Πολίτης και πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες το Σωματείο θα στήσει στέκια σε κάθε χωριό ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει σε γενική συνέλευση την επικαιροποίηση του πλαισίου πάλης.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη διαδήλωση με αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού και στις εξόδους της. Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ παραβρέθηκαν μαζικά σωματεία της Λοκρίδας, της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν όταν έφτασαν στην Εθνική Οδό οι εργαζόμενοι που κρατούσαν το πανό των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Εκατοντάδες παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο του Μαρτίνου, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης που έχει αποκλειστεί από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη διαδήλωση στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού και στις εξόδους της, όπου συγκεντρώθηκε κόσμος.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom