Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Από τη χούντα του '67 στην... πλέρια δημοκρατία του Κωστάκη, του Γιωργάκη, του Αντώνη, του Αλέξη και του Κούλη!

Κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ΕΑΤ - ΕΣΑ


Μετά το τέλος της κατοχής ήρθε η πολυπόθητη λευτεριά, μα η πατρίδα  μας δεν κατάφερε ποτέ να ορθοποδήσει!
Πρώτα ο εμφύλιος, τα ξερονήσια, ο ξεριζωμός.
Μετά η βία, η νοθεία, το παρακράτος και... η μετανάστευση.
Στη συνέχεια αποστασία, Ιουλιανά και καλλιέργεια κλίματος για τον ερχομό του Λοχία - Μεσσία!

"Αποκαταστάθηκε" λένε η δημοκρατία μας στις 24 Ιουλίου του 1974 με την Μεταπολίτευση..... Και φτάσαμε στον 21ο αιώνα για να 'χουμε ξανά χούντα με "δημοκρατικό" προσωπείο!

Το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών (Παπαδόπουλος,Μακαρέζος,Λαδάς και CIA) με την ευγενική  συμμετοχή και του Ταξίαρχου με το μυστρί (Παττακός) έγινε στις 21 Απριλίου 1967.

Θεωρήθηκε από τους προστάτες μας ως η καλύτερη λύση μπροστά στον "επερχόμενο από το βορά Κομμουνιστικό κίνδυνο"(!) και την ανυποληψία των Ελλήνων πολιτικών.

Εφτά χρόνια,τρεις μήνες και τρεις μέρες η Ελλάδα έζησε,υπό την σκιά του Φοίνικα που αναγεννάται εκ της τέφρας του,Στρατιωτική Δικτατορία.
Ο Αστυφύλαξ,ο Χωροφύλαξ κι οι στρατόκαυλοι της εξουσίας γνώρισαν ημέρες δόξας λαμπρές!

Στα ξερονήσια,στις φυλακές,στα κρατητήρια και στους τόπους βασανιστηρίων του ΕΑΤ-ΕΣΑ οι αγωνιστές της Δημοκρατίας υπέφεραν,έχυναν το αίμα τους και θυσίαζαν τη ζωή τους.

Οι "φιλήσυχοι" και "νομοταγείς" πολίτες περνάνε καλά,μέχρι και δάνεια τους χαρίζονται.

Το ίδιο και οι Συνταγματάρχες.Ο πρόεδρος,αντιπρόεδρος,αντιβασιλεύς κλπ βγάζει εν μια νυκτί αυτόματο διαζύγιο και παντρεύεται το αίσθημα(κάτι συμπτώσεις ε;)!,ενώ την επομένη αύξησε τους μισθούς του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησής του.

Ο αδελφός Στέλιος από χωρίου εις χωρίον θεμελιώνει στάδια και γυμναστήρια και καθ' οδόν μαζεύει γόπες!Κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι κομπίνες με κρέατα,έτσι για να μην ξεχνάμε το δαιμόνιο της φυλής μας.!

Ωσπου φτάσαμε στο 1973,Νομική-Κίνημα Ναυτικού-Πολυτεχνείο,και η σκυτάλη της Δικτατορίας αλλάζει χέρια(Ιωαννίδης,Γκιζίκης και στο βάθος CIA).Αυτοί κατάφεραν την τραγωδία και τη διχοτόμηση της Κύπρου και φυσικά κατέρρευσαν με πάταγο μέσα στα Εθνικά συντρίμμια.

Η παράδοση - παραλαβή - μετάβαση στη Δημοκρατία με πρόεδρο (Φαίδωνα Γκιζίκη) κι αρχιεπίσκοπο (Σεραφείμ) παντός καιρού έγινε με χαρές,πανηγύρια,φανφάρες κι υποδοχές των "αυτοεξόριστων" γνωστών από τα παλιά σωτήρων μας.

Ποιος να το φαντάζονταν τότε (24 Ιουλίου 1974) τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης,με "Εθνάρχη" στο πηδάλιο,"Σοσιαλιστή" ηγέτη στην αντιπολίτευση και εντός νόμου το ΚΚΕ,ότι θα φτάναμε προϊόντος του χρόνου σε μια μεταμοντέρνα δικτατορία οικονομικού τύπου.

Επίσημα πια οι ξένοι προστάτες μας διοικούν τη χώρα με τα εδώ ανδρείκελά τους, εκλεγμένα βέβαια με δημοκρατικές διαδικασίες κι έναν εκλογικό νόμο έκτρωμα,με τον οποίο η εκάστοτε λαϊκή μειοψηφία εκλέγει κυβέρνηση δια το τυπικόν του πράγματος!

Μεσολάβησαν σαφώς τα χρόνια της ευημερίας,με το χρηματιστήριο,τα ομόλογα,τα διακοποδάνεια,τα μεγάλα  έργα,οι Ολυμπιακοί αγώνες και η κατάκτηση του Euro στο ποδόσφαιρο το 2004!


Αιφνιδίως το σκηνικό άλλαξε στα τέλη του 2009,αρχές 2010!
Κάποιοι κατάλαβαν ότι χρωστάμε πολλά και μας έφεραν την Τρόικα του ΔΝΤ!

Τώρα πια οι σκλάβοι είναι λεύτεροι κι οι αλυσίδες τους φτιαγμένες από οπτικές ίνες και πλαστικά τσιπάκια!

Φοβεροί ρυθμοί ανάπτυξης της εγκληματικότητας και της ανεργίας,αλλά και της λαθρομετανάστευσης και κατά τα λοιπά... ύφεση!

Ζούμε σε μια χώρα που ο Θεός την προόριζε για εξοχικό Του,μια χώρα που οι μαρίνες της είναι γεμάτες κότερα και πολυτελέστατα σκάφη,μια χώρα που στα βουνά της φυτρώνουν βιλάρες κι όμως φτάσαμε στο κατώφλι της χρεοκοπίας κάτω από τη μπότα του ΔΝΤ (ανεπίσημα είμαστε χρεοκοπημένοι από το πρώτο μνημόνιο του 2010, αλλά το 'χουμε κρυφό καμάρι!).

Και το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως φτάσαμε ως εδώ με την πολιτική καθοδήγηση ανθρώπων που αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας των Απριλιανών!!!

Ευτυχώς που δεν ζουν πια οι Ηρωες της Αντίστασης στο χουντικό καθεστώς, Αλέκος Παναγούλης,Σπύρος Μουστακλής,Αντρέας Λεντάκης κι άλλοι πολλοί.
Ποιος ξέρει τι θα έπρεπε να κάνουν μπροστά στην άθλια κατάσταση της χώρας,τη νέα μορφή δικτατορίας κι αναλογιζόμενοι τους αγώνες τους,τα βασανιστήρια που υπέστησαν,τις φυλακές και τα ξερονήσια!

Σαν σήμερα στην Αθήνα οι πολιτικοί μας γιορτάζουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου του 1974, κάπως συγκρατημένα τελευταία κι όχι όπως παλιά που... λεφτά υπήρχαν!

Είθισται ο/η Προέδρος της Δημοκρατίας να στέλνει πανελληνίως ένα μήνυμα για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας!!!

Τα τελευταία χρόνια λόγω των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι (οι δύο επέτειοι συμπίπτουν χρονικά) και του κορονοϊού δεν έγινε από την Προεδρία της Δημοκρατίας η καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο του Μεγάρου, όπου παρήλαυνε και η... κουτσή Μαρία!!!

Πέρσι όμως ξαναγιορτάσαμε επισήμως την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας, αλλά δυστυχώς φέτος ματαιώθηκε ξανά η δεξίωση λόγω των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα!!!

Ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  συνηθίζεται αυτή τη μέρα να κάνει επίσκεψη στο χώρο του  «ΕΑΤ-ΕΣΑ», ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ....

Κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ – ΕΣΑ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 2022


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της 48ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, παρέστη σήμερα το πρωί στην εκδήλωση για τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή. 

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 Ευάγγελος Γκιουγκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom