Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Μεγάλες φωτιές σε Ζάκυνθο και Βοιωτία - Καλύτερη η εικόνα σε Σταμάτα και Κερατέα - Ένας νεκρός και καμένα σπίτια


Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα όπως και στην Κερατέα. Οι άνεμοι από το πρωί της Δευτέρας (1.7.2024) προς το παρόν έχουν κοπάσει και με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα. Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες σε Ζάκυνθο και Βοιωτία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική στη Σταμάτα η εικόνα είναι εμφανώς βελτιωμένη, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο. Από το πρωί επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα, 42 οχήματα, ενώ έχουν σηκωθεί και 2 ελικόπτερα.

Παρόμοια είναι η εικόνα στην Κερατέα, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ στην περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα.

Στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου η φωτιά συνεχίζει να καίει με 52 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα με 17 οχήματα να δίνουν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν 1 ελικόπτερο με 2 αεροπλάνα. Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται με το πλοίο της γραμμής ακόμα ένα πεζοπόρο τμήμα με 4 οχήματα. 

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Ένας νεκρός και καμένα σπίτια

Οι φωτιές σε Κερατέα και Σταμάτα δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική καθώς οι καπνοί από τις φλόγες έπνιξαν σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο. Δυστυχώς άφησαν πίσω τους και έναν νεκρό, έναν 45χρονο άνδρα που υπέστη ανακοπή καρδιάς στη φωτιά στη Σταμάτα καθώς και δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμένα και στις δύο περιοχές της Αττικής.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια της Κρήτης.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom