Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ριζούπολη: Μια σύλληψη για τη φωτιά στο διαμέρισμα το Σάββατο


Ένας άνδρας συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Ριζούπολη το μεσημέρι του Σαββάτου (20/04/2024).

Οι Αρχές αναζητούσαν από χθες (20/04/2024) τον άνδρα ο οποίος συνελήφθη τελικά την Κυριακή (21/04/2024) για τη φωτιά στο διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Ριζούπολη και την Τετάρτη (24/04/2024) θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σύμφωνα με καταγγελίες ο άνδρας είχε απειλήσει τους υπόλοιπους ενοίκους ότι θα έβαζε φωτιά στο διαμέρισμα.

Το χρονικό

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (20/04/2024) στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και άμεσα οι φλόγες και οι καπνοί έζωσαν όλο το κτίριο, ενώ οι ένοικοι από τα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν κατάφεραν να βγουν στο δρόμο και έξι άτομα εγκλωβίστηκαν στα πίσω μπαλκόνια περιμένοντας την πυροσβεστική.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν σωτήρια για τους εγκλωβισμένους καθώς μεταφέρθηκαν με κλιμακοφόρα οχήματα σε ασφαλές σημείο. Τους χορηγήθηκε οξυγόνο από διασώστες και πέντε άτομα -ανάμεσά τους και ένα παιδί- μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, καθώς είχαν εισπνεύσει καπνούς. 

https://www.newsit.gr/

Πληροφορίες του Alpha αναφέρουν πως βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα, καθώς κατηγορείται ότι χθες το μεσημέρι προκάλεσε εμπρησμό στο διαμέρισμά του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είχε απειλήσει ότι θα βάλει φωτιά στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, όταν τον ρώτησαν οι πυροσβέστες «γιατί το έκανες» εκείνος φέρεται να απάντησε: «ναι, εγώ το έκανα αλλά ό,τι είναι να πω, θα το πω στον ανακριτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: