Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σείεται η γη στην Κρήτη: 4,2 Ρίχτερ ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων ωρών ανοιχτά του Ηρακλείου


Οι σεισμοί στην Κρήτη βρίσκονται στο μικροσκόπιο των σεισμολόγων που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Ο πιο ισχυρός τις τελευταίες ώρες είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ…

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:24 το πρωί της Δευτέρας (29/04) στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 295 χλμ. ΝΑ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 51 χλμ. βόρεια του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος ήταν στα 14 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς. Ο εγκέλαδος έγινε αισθητός σε περιοχές της Κρήτης και προκάλεσε ανησυχία.

Οι σεισμοί που προηγήθηκαν στην Κρήτη

Μετά τους τρεις σεισμούς που «χτύπησαν» απανωτά την Κρήτη το βράδυ της Κυριακής, σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ασθενής», καταγράφτηκε στις 05:07 στον θαλάσσιο χώρο 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης, ή 293 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, κατά δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Οι απανωτοί σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ σημειώθηκαν στην Κρήτη νωρίς το βράδυ της Κυριακής (28.04.2024). Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο οι σεισμοί σημειώθηκαν ανοιχτά της Κρήτης, στα βόρεια του νησιού.

Ο πρώτος είχε ισχύ 3,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 34 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Ο δεύτερος σημειώθηκε 52 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου, είχε ισχύ 3,9 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 14,2 χιλιόμετρα.

Υπήρξαν κι άλλοι μικρότεροι σεισμοί αλλά πολύ μικρότερης ισχύος.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom