Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Κόρινθος: Χειρουργός «ξέχασε» μέσα στο σώμα ασθενούς ιατρικό εργαλείο - Μία απλή επέμβαση χολής κατέληξε σε τραγωδία

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου απαντά για το θάνατο 60χρονου

Ακόμη ένα περιστατικό με γιατρό που ξεχνά εργαλείο μέσα στο σώμα ασθενούς κατά τη διάρκεια επέμβασης καταγράφηκε αυτή τη φορά στην Κόρινθο. Μια περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutrakiblog.gr, ένας 60χρονος πριν από περίπου δύο μήνες, χειρουργήθηκε στη χολή του στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Ο ασθενής παρουσίασε υψηλό πυρετό και έπειτα από λίγες ημέρες πέθανε από σηψαιμία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά τη νεκροψία – νεκροτομή βρέθηκε μέσα στο σώμα του ένα μικρό εργαλείο που είχε «ξεχάσει» ο χειρουργός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς του 60χρονου έχουν κινηθεί δικαστικά και διατάχθηκε ΕΔΕ. Ο χειρουργός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

https://www.enikos.gr/soc

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου απαντά για το θάνατο 60χρονου

Μετά το σάλο που προκλήθηκε πανελλαδικά ο Γρηγόρης Καρπούζης, Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, μιλά στο Loutrakiblog.gr

Σημειώνεται ότι πριν από ένα μήνα, αφού είχαμε λάβει γνώση για το περιστατικό επικοινωνήσαμε με το Διοικητή ο οποίος τότε μας απάντησε «Δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ επί των ημερών μου».

Το ίδιο ισχυρίζεται και σήμερα ο κ. Καρπούζης: «Εχω ενημερωθεί άτυπα! Δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ επί των ημερών μου. Από πληροφορίες και όχι επίσημα έχω ενημερωθεί για περιστατικό το οποίο σημειώθηκε παλιότερα και όντως το θέμα βρίσκεται στην Εισαγγελία. Δεν έχω άλλη ενημέρωση. Το λάθος ίσως έχει γίνει στην ΑΘήνα»

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του loutrakiblog.gr μετά το περιστατικό στο χειρουργείο σήμανε συναγερμός για να διαπιστωθεί αν λείπει ιατρικό εργαλείο...

Το θέμα όμως δεν είναι πότε ακριβώς συνέβη το περιστατικό, αλλά οτι συνέβη, αφού κατά παραδοχή του κ. Διοικητή το θέμα βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Κορίνθου, περιστατικό που αμαυρώνει την εικόνα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου γενικότερα και αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα στην ιστορία του. 

Το «λάθος» που ίσως έγινε στην Αθήνα, αλλά «ίσως» έγινε και στην Κόρινθο, σύμφωνα με τον κ. Διοικητή, κόστισε μια ανθρώπινη ζωή…

https://www.loutrakiblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom