Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Τέσσερις εντυπωσιακές Συναυλίες Μουσικής Μπαρόκ Πραγματοποίησε στη Νότιο Ιταλία ο Νίκος Ευθυμιάδης (φωτο)


Τέσσερις σημαντικές συναυλίες μουσικής μπαρόκ με έμφαση στο Ναπολιτάνικο μπαρόκ με μεγάλη επιτυχία καθώς και με μεγάλη ανταπόκριση κοινού και των Iταλικών ΜΜΕ πραγματοποίησε στη Νότιο Ιταλία(Nάπολη, Αβελίνο, Μπενεβέντο) από 8 έως 14 Απριλίου 2024, ο Νίκος Ευθυμιάδης προσκεκλημένος σημαντικών Ιταλικών φορέων με επικεφαλής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Ολοκληρώθηκε μια σπουδαία περιοδεία με 4 συναυλίες με την Orchestra Internazionale di Campania και εξαιρετικούς σολίστ την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, το βράδυ στην προηγμένη μουσικά Ιταλία γεμάτη από καλλιτεχνικές, μουσικές, ανθρώπινες εμπειρίες ζωής με την ερμηνεία δύο σημαντικών έργων του Ναπολιτάνικου μπαρόκ, του Pasquale Caffaro και του Γιοχαν Νeruda, που διηύθυνε ο Καρδιτσιώτης Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης(πάνω από 1.500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο).

Και φυσικά με ένα μικρό a capella πρόγραμμα ερμηνευμένο από την δεκαμελή Μικτή Νεανική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιαδης, αποτελούμενη από επαγγελματίες μουσικούς με ιδιαίτερη έμφαση στην Βυζαντινή Μουσική.Σε μια περιοχή με έντονο το αποτύπωμα της Ελλάδος και του Βυζαντίου.

Στις 2 πρώτες συναυλίες στο Stabat Mater του Pasquale Cafaro και στο CONCERTO in Eb για τρομπέτα και ορχήστρα εγχόρδων του Johann Baptist Georg Neruda (1708-1780), συνέπραξε με τους Ιταλούς σολίστ Valentina Iannone (σοπράνο), Michela Rago (μέτζοσοπράνο) και τον Marco Napolitano, τρομπέτα.

Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία του San Giacomo di Puglianello, στο Benevento σε κατάμεστη Εκκλησία.

Η δεύτερη συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία της Βυζαντινής Πόλης Santa Agatha dei Gothi, στο Benevento σε ένα καταπληκτικό Καθεδρικό, Μητροπολιτικό Ναό -Duomo με βυζαντινές ρίζες.

Το πρόγραμμα άνοιξε με 2 έργα βυζαντινής μουσικής παρουσία του τοπικού Επισκόπου κ. Giuseppe.

Συνέχισε με τον καταπληκτικό σολίστα στην τρομπέτα, Μάρκο Ναπολιτάνο, στο κοντσέρτο για τρομπέτα και έγχορδα του Γιόχαν Νερούντα, σύνθετη της μπαρόκ περιόδου και ολοκληρώθηκε με το συγκλονιστικό Stabat Mater του P.Caffaro με δύο πολύ σπουδαίες σολίστ ,την Υψίφωνο Valentina Janone και την μετζοσοπρανο Michela Rago.

Η Τρίτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Bacoli , Pozzuoli της Νάπολη το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και η τέταρτη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 7 το βράδυ, στην Ιστορική Εκκλησία -Μετόχι του Μοναστηρίου του Montevergine, του Mercogliano (Avelino) στην Pietrastornina . Σολίστ ήταν σε αυτές η υψίφωνος Luciana Distante και η μεσόφωνος Deborah Colangelo.

Ηταν μία σημαντική παρουσία υψηλού επιπέδου της Ελλάδος , της Καρδίτσας και του Νίκου Ευθυμιάδη με πολυσήμαντα μηνύματα σε μία χώρα με μεγάλη μουσική παράδοση, όπως είναι η Ιταλία με ένα σπάνιο και απαιτητικό ρεπερτόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom