Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης παρομοίασε τις γυναίκες με κλώσες: «Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους» (βίντεο)

Προτρέπει τις γυναίκες να μην εργάζονται, αλλά δεν λέει με τι χρήματα θα ζει η οικογένεια

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου ο οποίος σε κύρυγμά του προτρέπει τις γυναίκες να είναι στο σπίτι τους και να μην εργάζονται, ενώ τις παρομοιάζει με «κλώσσες» και τα παιδιά τους με «πουλάκια».

«Τώρα θα γίνει σεισμός με αυτό που θα πω, αλλά δεν έχω πρόβλημα, αυτή είναι η αλήθεια», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη δήλωσή του.

Μια «πρωτοποριακή» λύση για να μπει τέλος στα φαινόμενα εγκληματικότητας των ανηλίκων, μοιράστηκε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής (19/04).

Ο Μητροπολίτης Παύλος υποστήριξε ότι «αν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο σπίτι τους και να μαζέψει -σαν την κλώσα- τα παιδιά κάτω από τις φτερούγες της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, να εγκληματούν το ένα στο άλλο».

Το κάλεσμα του Μητροπολίτη προς τις γυναίκες να μην εργάζονται και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, συνοδεύτηκε από την αναγνώριση ότι με αυτό που λέει θα υπάρξουν αντιδράσεις.

«Τώρα θα γίνει σεισμός με αυτό που θα πω, αλλά δεν έχω πρόβλημα, αυτή είναι η αλήθεια», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη δήλωσή του.

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι «εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσα τα πουλάκια της κάτω από τις πτέρυγές της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προοικονόμησε, μάλιστα, ότι θα τον πουν μισογύνη, αφού μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «τα βλέπετε στις τηλεοράσεις, οι κοπέλες να χτυπιούνται χειρότερα από τα γαϊδούρια».

Άλλωστε, σύμφωνα με τη λογική του Μητροπολίτη Παύλου, η μητρότητα είναι ο υπέρτατος σκοπός στη ζωή της γυναίκας, αφού όπως «η μητρότητα ανέβασε την Παναγία στην Αγία Τράπεζα και ο θεός την έκανε πρότυπο μητρότητος» έτσι και εμείς «μητέρες θέλουμε, να φτιάξουν πάλι τα παιδιά μας, να αναστήσουν ξανά την Ελλάδα μας που έχει γίνει περίγελος σε όλον τον κόσμο».

Το σχετικό απόσπασμα είναι στο 2:03:00:

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom