Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Μαρία Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη» - Αιχμές για την προαγωγή της (ηχητικό)


«Πληρούσε τα κριτήρια; Ποια είναι τα κριτήρια ακριβώς; Να μην εφαρμόζεις τους νόμους όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα;» διερωτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού.

Σκληρή κριτική στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στον απόηχο των όσων είπε στο φόρουμ των Δελφών, άσκησε η μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023, Μαρία Καρυστιανού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την προαγωγής της.

Η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου «Ράδιο 98,4», έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου ξεδιάντροπη παρουσία πολιτικών» και μια «γκανστερικού τύπου συγκάλυψη», σημειώνοντας ότι εδώ και 15 μήνες περίπου «ζούμε το αδιανόητο», ενώ την ίδια ώρα μίλησε για μια «πλήρης αποδόμηση της δικαιοσύνης και της εκτελεστικής εξουσίας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της εισαγγελέως, η οποία αρνήθηκε ότι είχε παραπέμψει τους συγγενείς στην εκκλησία - κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά συγγενείς θυμάτων- η πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023, επισήμανε και πάλι ότι υπήρχαν μάρτυρες, με την ίδια να αναφέρει ότι «θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, γιατί δεν ήμασταν μόνοι μας, υπήρχαν μάρτυρες, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κας Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς».

«Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει το κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε; Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής και δικαιοσύνης και για κράτος δικαίου η κυρία Αδειλίνη» πρόσθεσε η Μαρία Καρυστιανού, κάνοντας λόγο για μια «ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα».

«Χθες, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι ήταν ακόμα μια ντροπιαστική ημέρα για τη δικαιοσύνη και για την Ελλάδα. Να απαντήσω επίσης σχετικά με αυτό που είπε ότι έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Λαρίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να της θυμίσω ότι αυτό έγινε τον 11ο μήνα και μέχρι τον 11ο μήνα -μέχρι δηλαδή να ακουστεί η άποψη της Ευρωπαίας εισαγγελέως- τα δικά μας τα αιτήματα παρέμεναν στην τύχη τους. Τίποτα δεν γινόταν. Και ξαφνικά 11 μήνες μετά δόθηκε εντολή απ' την κ. Αδειλίνη να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να τα δει με σεβασμό. Λίγο αργά δεν ήταν;» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει», σχολίασε αναφορικά με το γιατί δεν διαβιβάζει στη Βουλή αμελλητί δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα και συμπλήρωσε: «Δεν σκόνταψε στο όνομα αυτό; Δεν έπρεπε να πάει αμελλητί στη Βουλή; Γιατί μπήκε στο αρχείο; Μήπως γιατί έτσι όλα μπαίνουν στο αρχείο; Και μήπως γι' αυτό τελικά η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια; Ποια είναι τα κριτήρια ακριβώς; Να μην εφαρμόζεις τους νόμους όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα; Αυτό λοιπόν δεν θα γίνει στην περίπτωση των Τεμπών. Στην περίπτωση των Τεμπών όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

Ακόμα η Μαρία Καρυστιανού τόνισε σχολιάζοντας την ομιλία της εισαγγελέως ότι «αν έλειπε η εικόνα και οι ονομασίες, θα έλεγα ότι άκουγα δύο κυβερνητικούς εκπροσώπους… Ήταν δύο κυβερνητικοί εκπρόσωποι που μας έλεγαν το ίδιο αφήγημα, του “ανθρώπινου λάθους” και ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη και μπάζωμα. Αυτά πλέον δεν γίνονται πιστευτά και κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους, ουσιαστικά μας επιβεβαιώνουν αυτό».

Αναφορικά με την αναφορά της Γεωργίας Αδειλίνη, που έκανε λόγο για χρόνο ρεκόρ στις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, η πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023, επισήμανε ότι «εμένα μου έκανε εντύπωση πως είπε ότι η ανακριτική διαδικασία οδεύει προς το τέλος της. Είμαστε σοβαροί; Εμείς ακόμα μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων, δεν έχουμε τα βίντεο, δεν έχουμε τα ηχητικά, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Γιατί σκοτώθηκαν οι δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών; Δεν ξέρουμε τίποτα και βαίνει προς το τέλος; Ποιο τέλος; Το τέλος της συγκάλυψης, του εγκλήματος; Όχι, δεν θα υπάρξει τέλος, το τέλος θα είναι αλλιώτικο αυτή τη φορά. Άρα θεωρώ ότι η ανακριτική διαδικασία τώρα ουσιαστικά έχει αρχίσει, εδώ και λίγους μήνες να δουλεύει σοβαρά. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε ό,τι χαμένο στοιχείο ανακριτικό φρόντισαν να χάσουμε, επομένως έχουμε δρόμο μπροστά μας».

«Και στο μόνο που θα συμφωνήσω με την κ. Αδειλίνη είναι ότι ο χρόνος δεν είναι το ζητούμενο, να γίνουν γρήγορα όλα. Το ζητούμενο είναι να γίνουν σωστά. Θα συμπληρώσω, λοιπόν, στην κ. Αδειλίνη, είναι να γίνει η ανακριτική διαδικασία προς τη σωστή κατεύθυνση και να αναδειχτούν αυτά που πρέπει να αναδειχθούν ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν» πρόσθεσε.

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom