Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ενδοοικογενειακή βία στην Καβάλα: Καταδικάστηκε άντρας και σχολίασε την απόφαση με 7 λέξεις


Ο κατηγορούμενος δεν έπεισε και καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία στην Καβάλα. Μετά την απόφαση ανέφερε πως του είναι δύσκολο να τηρήσει τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε…

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο στην Καβάλα, με τον κατηγορούμενο να καταδικάζεται για ενδοοικογενειακή βία, σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του. 

Όπως έκριναν οι δικαστές, ο άντρας την απειλούσε και είχε γίνει σκιά της. Την παρακολουθούσε στο σπίτι που έμενε, με τη γυναίκα να αναγκάζεται κάποια στιγμή να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας και να κινηθεί νομικά σε βάρος του. 

Ο ίδιος που αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή, τόνισε πως του είναι δύσκολο να τηρήσει τον περιοριστικό όρο που του επιβλήθηκε. Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύεται στο εξής να πλησιάζει τη γυναίκα σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή υπό όρους, καταδικάστηκε στο Τριμελές στην Καβάλα, ένας άντρας κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2023 κατηγορήθηκε ότι παρακολουθούσε και απειλούσε την εν διαστάσει σύζυγο του.

Η αναστολή του χορηγήθηκε εφόσον τηρεί τον όρο, να μην την προσεγγίζει στο εξής, σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων. Τόσο στη δουλειά όσο και στην εργασία της.

Σύμφωνα με το proininews.gr, σχολιάζοντας την απόφαση, κατά της οποίας έκανε έφεση, είπε στο δικαστήριο ότι ο όρος είναι τόσο δύσκολο να τηρηθεί που «θα αναγκαστώ να φύγω από το χωριό». Πριν τη δίκη είχε εκδοθεί παρόμοια προσωρινή διαταγή, την οποία ο κατηγορούμενος τηρούσε.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom