Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 48χρονος για τη δολοφονία 40χρονης τοξικομανούς στο ΑΠΘ το 2015


Η γυναίκα είχε βρεθεί αναίσθητη σε «λίμνη» αίματος, μπροστά σε κτίριο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Αύγουστο του 2015 - Ο κατηγορούμενος είχε διαφύγει στην Ιταλία και το 2022 εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Κάθειρξη 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε έναν άντρα, 48 ετών, που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο της 40χρονης τοξικομανούς, η οποία είχε βρεθεί αναίσθητη και σε «λίμνη» αίματος, μπροστά στο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Αύγουστο του 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 48χρονο, επίσης χρήστη ναρκωτικών ουσιών, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Πώς έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης και η σύλληψη

Στο σημείο που η άτυχη γυναίκα δέχθηκε τα άγρια χτυπήματα από τον κατηγορούμενο είχε εντοπιστεί ένα μπουκάλι μπύρας το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και μετά από εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε ένα δαχτυλικό αποτύπωμα και έτσι κατέστη κατηγορούμενος ο 48χρονος. 

Η γυναίκα, μετά τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σχεδόν δύο μήνες αργότερα κατέληξε χωρίς να αποκτήσει στιγμή επαφή με το περιβάλλον και να μπορέσει να καταθέσει.

Πρόκειται για υπόθεση η οποία επί σειρά ετών παρέμενε ανεξιχνίαστη, με τον κατηγορούμενο, μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας, να διαφεύγει στην Ιταλία. Το 2022 εκδόθηκε στην Ελλάδα μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής και μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται ότι ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά βιολογικό υλικό (DNA) του ίδιου στα νύχια της παθούσας και ο 48χρονος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εκείνος ήταν που στέρησε τη ζωή της γυναίκας.

Στην απολογία του, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, παραδέχθηκε ότι εκείνος χτύπησε το θύμα, όμως υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει. Ισχυρίστηκε ότι την ώρα που κοιμόταν αισθάνθηκε κάποιον άνθρωπο να ψάχνει τα προσωπικά του αντικείμενα και τότε αντέδρασε, ενώ ανέφερε ότι απάντησε σε χτυπήματα που δέχθηκε πρώτος από το θύμα.

Μετά και την απόφαση του Εφετείου ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής τους.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom