Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Εργατικά «ατυχήματα»: 12 εργαζόμενοι νεκροί σε 23 μέρες - 31 από τις αρχές του έτους


Δραματικά είναι τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) τα οποία δείχνουν ότι μόνο το 2024 είχαμε 31 νεκρούς και 60 σοβαρά τραυματίες σε χώρους εργασίας, ενώ μόλις τις τελευταίες 23 ημέρες σημειώθηκαν 12 εργατικά δυστυχήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας μόνο το διάστημα των τελευταίων 23 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως σήμερα 12 Απριλίου, 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στους χώρους εργασίας, φτάνοντας τους 31 νεκρούς από την αρχή της χρονιάς για το 2024, με 60 σοβαρά τραυματίες.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα οικοδομικά έργα.

Ιδιαίτερα υψηλός αριθμός για άλλη μία χρονιά, καθώς αποδεικνύεται ότι κάθε επόμενο τετράμηνο εντός του έτους, δίνει πολλά περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά, από το προηγούμενο.

«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη δίχως όμως να λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα και δίχως να αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπισή της» αναφέρει η ΟΣΕΤΕΕ.

Και καταλήγει: «Αντιθέτως το βάρος πέφτει στην αμφισβήτηση των γεγονότων και στο ευπρεπισμό της πραγματικότητας. Εντός της ερχόμενης εβδομάδος θα επανέλθουμε με πλαίσιο δράσεων».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom