Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Συνεχίζεται σήμερα 1 Απριλίου στις 8.30 μ.μ στο Κιέριον η εντυπωσιακή 16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΧΟΡΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΑΛΕΞΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟ

Μία πολύ σημαντική τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στις 8.30 το βράδυ στη αίθουσα εκδηλώσεων <<ΑΦΡΟΔΙΤΗ>> του ξενοδοχείου Κιέριον κατά την οποία θα τιμηθεί ο Λαμπαδάριος–Χοράρχης του Αριστερού Βυζαντινού Χορού του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθηνών κ. Αλέξιος Κατσαρός, για την προσφορά του στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου του βυζαντινού Χορού στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Μουσική και Λειτουργία και στην προβολή της Χορωδιακής Έκφανσης στο Βυζαντινό Τυπικό της Εκκλησίας μας.

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και την ουσιαστική συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων θα τιμηθεί ένα άνθρωπος που για δεκαετίες υπερασπίζεται το ύφος και το ήθος της μεγάλης Αθηναϊκής Σχολής στην εκκλησιαστική μας μουσική παράδοση καθώς και την διατήρηση, τη συνέχιση και την διάδοση του «Ύφους Περιστέρη», μεγάλου Διδασκάλου και Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

Στην πρωτοβουλία του Νίκου Ευθυμιάδη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος ανταποκρίθηκε και έτσι το φιλόμουσο κοινό της Καρδίτσας θα έχει την χαρά να απολαύσει τον Αριστερό Χορό του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθηνών σε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών ανάλογων των ημερών που διανύουμε.

Επίσης την ίδια βραδιά, θα εμφανιστούν δύο εξαιρετικές τοπικές χορωδίες, η σχολική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου – Παράρτημα Αγναντερού.

Η μεγαλύτερη Χορωδιακή Φεστιβαλική της Ελλάδος, από αύριο μεταφέρεται στο Μουζάκι και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουζάκι Palace Hotel όπου και θα κλείσει το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου με την ερμηνεία της ¨Ωδής της Χαράς¨ του Ludwig Van Beethoven.

Κάθε βράδυ πλήθος κόσμου γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων << ΑΦΡΟΔΙΤΗ >> του ξενοδοχείου Κιέριον απολαμβάνοντας μια χορωδιακή πανδαισία με πρωταγωνιστές τα παιδιά, επιβραβεύοντας τη προσπάθεια τόσο των ίδιων όσο και των καθηγητών τους. Η μεγάλη απήχηση επιπρόσθετα του Φεστιβάλ αναβαθμίζει καλλιτεχνικά τη πόλη ενώ δίνει ταυτόχρονα μια μεγάλη οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδας. Βασική επιδίωξη είναι μέσω της εκδήλωσης η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το εκκλησιαστικό μονοφωνικό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου – 16ου αιώνα, αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου Διδασκόντων και εξειδικευμένου και δυναμικού Καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα στο σχολείο. Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας και η Γεωργία Καλογήρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 - ΚΑΡΔΙΤΣΑ Hotel Kιέριον 8:30 μ.μ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

1) Η Παιδική Χορωδία του 1 ου Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου- Παράρτημα Αγναντερού υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Κρανιά

2) Η Σχολική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Ζάχου

3) Η Βυζαντινή Χορωδία του Αριστερού Χορού του Μητροπολιτικού Καθεδρικού Ναού Αθηνών υπό την διεύθυνση του κ. Αλέξιου Κατσαρού ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΧΟΡΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΑΛΕΞΙΟ ΚΑΤΣΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Κοινό έργο : Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: HOTEL KIERION, MOUZAKI PALACE, ACS, HOTEL ΑΡΝΗ, HOTEL ΑΥΡΑ, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΦΑΓΟΤΟΠΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, HOTEL ΝΑΪΑΔΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom