Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Αναβιώνει σήμερα η δολοφονία του Κωστή Πολύζου - Κατηγορούμενοι η μητέρα και ο πατριός του!


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς. 

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν η μητέρα του
άτυχου Κωστή και ο πατριός του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι ίδιοι έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης λίγα λεπτά πριν τις 09:00 και έδειχναν ψύχραιμοι.

Η υπόθεση το 2011 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με την εξαφάνιση του νεαρού Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης και στη συνέχεια την ανεύρεση του πτώματος του άτυχου νεαρού σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατριού του.

Τον Ιανουάριο του 2016, έπειτα από 5χρόνια, δίνεται εντολή σύλληψης της μητέρας του Κωστή Πολύζου και του πατριού, από την Εισαγγελία Κοζάνης, όπου με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίνονται προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, περιύβρισης νεκρού, ψευδορκίας μάρτυρα και πλαστογραφίας μετά χρήσης.

Ο αγώνας για δικαίωση από την πλευρά των συγγενών του βιολογικού πατέρα του Κωστή Πολύζου, είναι διαρκής, αποζητώντας Παράσταση Πολιτικής Αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Τέλλιος είχε πει: «Η οικογένεια, οι υπόλοιποι συγγενείς, όσοι βρίσκονται εν ζωή του Κωστή Πολύζου, νοιώθουν μεγάλη πικρία. Ο πόνος είναι είναι ακόμα νωπός, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει και έχουν πολύ έντονη την επιθυμία να συμμετέχουν σε αυτή τη δική με την παράσταση Πολιτικής Αγωγής.»

Σε εξέλιξη η δίκη της υπόθεσης Πολύζου – Αθώοι δήλωσαν μητέρα και πατριός – Τι κατέθεσε ο φίλος του άτυχου Κωστή, Σπύρος Καλαμπούκας

Λίγο πριν τις 10:00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς ξεκίνησε η δίκη της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αθώοι δήλωσαν και οι δύο, όταν τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, αρνούμενοι πως δολοφόνησαν οι ίδιοι τον άτυχο Κωστή. Συγκεκριμένα, η μητέρα του Κωστή Πολυζου δήλωσε: «Αυτά τα χέρια δεν έχουν του γιου μου το αίμα!».

Συμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, πρώτος μάρτυρας που καταθέτει μέχρι και αυτή την ώρα 10:25 είναι ο επιστήθιος φίλος του Κωστή Πολύζου, Σπύρος Καλαμπούκας, ο οποίος και ανέφερε τα όσα υποστήριζε όλο αυτό τον καιρό. Τόνισε ιδιαίτερα το σημείο πως αμέσως μετά την εξαφάνιση του Κωστή, η μητέρα του του ζήτησε να πει στην Αστυνομία πως η ίδια τηλεφώνησε στον Σπύρο, λέγοντάς του: «Θέλω να πεις στην Αστυνομία ότι σου τηλεφώνησα».

kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom