Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΝΙΚΟΣ στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Δύο αρκούδες στο κέντρο της πόλης!


Δύο αρκούδες που εμφανίστηκαν τα ξημερώματα στην πόλη της Καστοριάς προκάλεσαν αναστάτωση και μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας,η οποία με την βοήθεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου κατάφερε να τις απομακρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafm.gr η αστυνομία για τουλάχιστον 3,5 ώρες προσπαθούσε να εντοπίσει και να απωθήσει τις αρκούδες οι οποίες κινούνταν από την είσοδο της πόλης ( δίπλα από την λίμνη) έφτασαν κοντά σε γνωστό super market, βρέθηκαν απέναντι από την ΔΕΗ και έφταναν μέχρι τα το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
http://www.alphafm.gr

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ιδρυτής της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς)για τις μεταμεσονύκτιες βόλτες από αρκουδάκια …
Χάρτης με την διαδρομή που έκαναν οι αρκούδες

"Οταν χτυπάει το τηλεφωνο το βράδυ καταλαβαίνω πολλές φορές οτι πρόκειται για ζωα που συνήθως εχουν εμπλακεί σε κάποιο ατυχημα …. παντα βέβαια σε φοβίζει το γεγονός το τι θα αντιμετωπίσεις σαν κλινική εικόνα του ζώου και προετοιμάζεσαι.

Χθες βράδυ λοιπόν ηταν ενα περιστατικό που δεν σε τρόμαζε η εικόνα του ζώου αλλά η θέση που ηταν !!! Εντός του αστικού ιστού της πόλης και μάλιστα κεντρικά!!!

Άμεση κινητοποίηση απο την αστυνομία με τέσσερα αυτοκίνητα μαζι με τα πληρώματα τους κλείσαμε τις δυό κεντρικές αρτηρίες της πόλης και ξεκινήσαμε να προσεγγίζουμε τα ζωα με τροπο που τα οδηγούσαμε προς την έξοδο του ιστού .

Μετά απο πολλές ωρες και μεγάλεςπροσπάθειες καταφέραμε το εφικτό αποτέλεσμα για τα αρκουδάκια και τους ανθρώπους που δυστυχώς λόγο μεγάλης κινητοποίησης φέραμε ανησυχία στην περιοχή ."

"Φοβόμαστε όμως ότι θα ξαναγυρίσουν γιατί μεγάλωσαν κοντά στον αστικό ιστό και θα έρθουν και πάλι αναζητώντας τροφή. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στους πρόποδες του βουνού απ΄ όπου κατεβαίνουν, στην άκρη της Καστοριάς, υπάρχει μια παιδική χαρά που τα αρκουδάκια τρελαίνονται να παίζουν με τα όργανα, ειδικά με την τραμπάλα και τα παιχνίδια με το ελατήριο!" καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom