Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Θεομηνία έπληξε τη Λέσβο: Χαλάζι στη Μυτιλήνη, πλημμύρες σε Καλλονή και Πλωμάρι (φωτο & βίντεο)


Ισχυρή χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας έπληξε την Μυτιλήνη το βράδυ της Δευτέρας,κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που πλήττει την Λέσβο από χτες το πρωί.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ σε μεγάλο μέρος της Λέσβου υπάρχει διακοπή ρεύματος.


Σε κίνδυνο η Καλλονή… Υπερχείλισε ο ποταμός

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημμυρίζουν, αυτοκίνητα παρασύρονται εδώ και λίγη ώρα στην Καλλονή από τα ορμητικά νερά του ποταμού ΑΧΕΡΩΝΑ που υπερχείλισε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr πολλές επιχείρησες και κατοικίες βρίσκονται στο έλεος των ορμητικών νερών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα ορμητικά νερά..

Στην Καλλονή βρίσκονται κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό. Το νερό συνεχίζει την επέλαση του σε όλο το μήκος της πλατείας!

Τα νερά αυξάνουν όλο και περισσότερο ενώ έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα στην περιοχή Μαλαθρα.! Πολύ βροχή αυτή την ώρα και στα χωριά. Εκατοντάδες λίτρα νερού αναμένονται από τα γύρω χωριά στην Καλλονή κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες! Το νερό έχει ύψος μισό μέτρο στην πλατεία της Καλλονής. Καταστηματάρχες "οχυρώνονται" να σώσουν ότι σώζεται!


Ο δήμος Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να καθαρίσει τον ποταμό ΑΧΕΡΩΝ αλλά αυτό απ ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό, καθώς οι τεράστιες ποσότητες νερού που πέφτουν στην Καλλονή έκαναν τον ποταμό να ξεχειλίσει και να έχουν εισβάλλει είδη τα νερά στις πρώτες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Πάντως η Καλλονή για ακόμα μια φορά έμεινε άυπνη μετρώντας το πρωί τις πληγές της για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια…

Προβλήματα και στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου…

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που θα κινηθούν τις βραδινές ώρες στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου προς Γέρα. Λόγω της σημερινής βροχόπτωσης σημειώθηκαν πλημμύρες κυρίως στον Τρύγωνα κοντά στο ελαιοτριβείο όπου χρειάστηκε όχημα του δήμου για να αντλήσει τα νερά. Σε διάφορα σημεία έχουν συρθεί στο δρόμο πέτρες μαζί με λάσπη, όπως στο σημείο που βρίσκεται η Ταβέρνα του Παναή, επίσης στο λαγκάδι λίγο μετά το μουσείο του ούζου Βαρβαγιάννη, αλλά και σε άλλα σημεία του δρόμου όπου υπάρχουν και κλαδιά.

http://www.protothema.gr




Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλλονή!
Η σφοδρή κακοκαιρία η οποία πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο κεντρικό και δυτικό σημείο της Λέσβου.

Για ακόμη μια φορά τεράστια πλημμύρα "πνίγει" την κωμόπολη!

Μετά απο επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο Καλλονής, τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά!

Τεράστια η ποσότητα νερού στο Κ.Υ. Καλλονής! φτάνει πάνω απο το 1 μέτρο!

Ενώνουν τα ποτάμια νερού στην Καλλονή! Πάνω απο 1,5 μέτρο το νερό σε πολλά σημεία! Πανικός σε σπίτια και καταστήματα ενώ η βροχή πέφτει αμείωτη! Μεγάλη η βραδιά απόψε!

Η σφοδρή βροχόπτωση δημιούργησε πολλές ζημιές και στα Παράκοιλα.

Πιο συγκεκριμένα, στον δρόμο προς το λιμάνι του χωριού, "έσπασε" ο χείμαρρος με αποτέλεσμα να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα όπως βλέπετε στις εικόνες!

http://kalloninews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom